Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja sam imao presu na valjke, a sad imam letva-lanac. I jedna i druga su vucene sa rusom od 80 konja. Bale mnogo bolje sabije presa sa letvama, sa valjcima uvek ostane meka u sredini. Ovu sad presu traktor ne oseti da vuce, dok je sa valjcima kad napuni komoru traktor menjao zvuk jer mu je tesko. Sto se zelene mase tice sa ovom na precke cesto ne utezem bale do maksimuma jer budu mnogo teske. Moj izbor bi bio opet letva-lanac.Ljudi pomagajte, sto vise prodavaca zovem sve vise sam u dilemi, da li da uzmem balirku na valjke ili precka lanac. Radio bih za pocetak do 100 bala, mozda i manje, od toga vise zeleno nego suvo. Traktor 70 ks.
Najvise gledam deutz fahr - vicon grenland, svi kazu da su malo teze za traktor, gabariti mi odgovaraju zbog brda, jedino mi se ne svidja baas uzak pikap 120cm.
Sa druge strane od precka lanac najvise mi se svidja supertino (ona je kombinacija valjak i precka) kao sto ima kolega @pocerina, samo mi ljudi kazu da nije precka tlliko dobra za zeleno, ne koze da nabije balu kao valjak i ostane meksa po krajevima.
Sent from my SM-A356E using Tapatalk
Plus još to što si ti u ravnom, a Alen radi u kosinama, što traži još konja.Normalno da ne može da nabije zelenu masu kad ljudi rade sa malim traktorima.Kod mene se traktor od 112 ks propisno muči kad završava balu, presa letva lanac, bale nabijene koliko god može.
Kao sto rece kolega deks, ce oko 7500, ali i da je jeftinija ona je velika za mene. Po izgledu bih rekao da ima blizu 2500kg.Jbg. dobra roba mora da se plati. Jel si pitao za cenu ove druge?