Rolo balirka.

Pozdrav ,jel ima neko iskustva sa rolo balirkom fort maxi 1600

Ljudi pomagajte, sto vise prodavaca zovem sve vise sam u dilemi, da li da uzmem balirku na valjke ili precka lanac. Radio bih za pocetak do 100 bala, mozda i manje, od toga vise zeleno nego suvo. Traktor 70 ks.
Najvise gledam deutz fahr - vicon grenland, svi kazu da su malo teze za traktor, gabariti mi odgovaraju zbog brda, jedino mi se ne svidja baas uzak pikap 120cm.
Sa druge strane od precka lanac najvise mi se svidja supertino (ona je kombinacija valjak i precka) kao sto ima kolega @pocerina, samo mi ljudi kazu da nije precka tlliko dobra za zeleno, ne koze da nabije balu kao valjak i ostane meksa po krajevima.

Sent from my SM-A356E using Tapatalk

Normalno da ne može da nabije zelenu masu kad ljudi rade sa malim traktorima.Kod mene se traktor od 112 ks propisno muči kad završava balu, presa letva lanac, bale nabijene koliko god može.

Ljudi pomagajte, sto vise prodavaca zovem sve vise sam u dilemi, da li da uzmem balirku na valjke ili precka lanac. Radio bih za pocetak do 100 bala, mozda i manje, od toga vise zeleno nego suvo. Traktor 70 ks.
Najvise gledam deutz fahr - vicon grenland, svi kazu da su malo teze za traktor, gabariti mi odgovaraju zbog brda, jedino mi se ne svidja baas uzak pikap 120cm.
Sa druge strane od precka lanac najvise mi se svidja supertino (ona je kombinacija valjak i precka) kao sto ima kolega @pocerina, samo mi ljudi kazu da nije precka tlliko dobra za zeleno, ne koze da nabije balu kao valjak i ostane meksa po krajevima.

Ja sam imao presu na valjke, a sad imam letva-lanac. I jedna i druga su vucene sa rusom od 80 konja. Bale mnogo bolje sabije presa sa letvama, sa valjcima uvek ostane meka u sredini. Ovu sad presu traktor ne oseti da vuce, dok je sa valjcima kad napuni komoru traktor menjao zvuk jer mu je tesko. Sto se zelene mase tice sa ovom na precke cesto ne utezem bale do maksimuma jer budu mnogo teske. Moj izbor bi bio opet letva-lanac.

Sve u svemu glasovi idu za precka lanac. Imate li jos neku preporuku za precku, da ima pikap oko metar ipo, ne treba mi onaj od 2 metra, takodje ne trebaju ni nozevi i roto - cut za sada. Zbog brda bih nesto tako oko 1500-1700 kg. Cena tu do 6500.

I ja mislim da su letva-lanac najbolje ali i one traze snagu za sabijanje.Manje nego valjci ali zapinju. Tesko da ces na brdu sa 70ks da vuces letvu lanac jos plus zelenu masu. Ja sam probao par puta sa kinezom 75ks i uzbrdo se raspada,dok na istoj parceli sa kaisarom radi bez problema.

Kod mene je sve ravno. Sa rusom 820 vucem krone kr 130 i vuce je bas lako. Sto se tice zelenog lakse je traktoru u zelenom nego kad baliram kukurzovinu tu jedino traktor oseca da radi nesto.
Kum istu presu vuce sa rakovicom 60 i isto nema problema sabije zeleno u fulu.
Naravno secku ne ukljucujemo.

Kod mene ima brda ali ima i ravnice. Balirka za kockaste svakako ostaje, ne prodaje se, jer se bez nje ipak ne moze. Rolka bi radila ravnije parcele i sejane trave.

Ova takodje ocuvana, kao moja ista i @Matić . Malo ozbiljnija, sa rotocutom bez nozeva, centralno podmazivanje, sirok pikap, automatika, samo mrezica. To su stvari koje čine baliranje kvalitetnim.

Ovu prvu sam video jednom u prplazu i bas mi je bila zapala za oko pa sam svratio da pogledam, stvarno deluje dobro ali je cena 7000 sto prelazi moj budzet, jer planiram jos i omotac za bale da kupim. Ova druga je jos ozbiljnija masina, veca, tezaali i skuplja naravno

Ima jedna u Cucugama, pre par dana sam bio, slicno stanje kao ova sa linka.
Nisam siguran, mislim da mi je rekao 7500e.
Sad vidim da je sa drugog linka bas ta u Cucugama.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Komšija je uzeo Supertino kod Mihajla u Čučugama, kombinacija valjci letva lanac, može da radi slamu po danu.Ja sa letva lanac ne mogu po suvom, mora uveče ili ujutro dok ima rose.Vuče je sa Rusom 920 a platio je 7.000 evra, veže samo mrežicom.

Ja vise puta probao sa valjcima, preko dana, nema sanse.
Tek od 20h moze da se radi.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh