Rolo balirka.

Noževi trebaju kada se radi senaža, za silažu nisu neophodni jer je svakako masa već iseckana.Ne znam baš kolika je isplativost balirati i motati silažu u foliju jer je folija prilično velika stavka cca 500+ dindži po bali.
Čini mi se da je kaišara najpogodnija za baliranje tako sitne mase.
Skupa igranka,a desi se da se probusi i udje vazduh i sve propadne,i senaza i pare odoše...

Послато са SM-G986B помоћу Тапатока

Ima toga ali treba gledati da se potroši maks. 10-11 meseci od motanja.
Prošle godine sam bacio 40 i neku balu, prva godina da se motalo, iskustvo nula i desio se peh.Sada je već drugačije, od aprila do sada bačena samo 1 bala, troši se redom po redosledu motanja, povremeno se kontrolišu bale i rupe zatvaraju lepljivom trakom.

Znaci ima i toga. Pa da svako iskustvo se plaća,a hvala bogu ovde i jesmo da razmenimo mišljenje.

Kakve su ove Mashio do skoro je bila 18300 sad dal sa pdv ili ne sad je i ona poskupela na 19500,i ja razmisljam mozda ne sledece ali one tamo uzeti neku.

Ima toga ali treba gledati da se potroši maks. 10-11 meseci od motanja.
Prošle godine sam bacio 40 i neku balu, prva godina da se motalo, iskustvo nula i desio se peh.Sada je već drugačije, od aprila do sada bačena samo 1 bala, troši se redom po redosledu motanja, povremeno se kontrolišu bale i rupe zatvaraju lepljivom trakom.
Maticu mozes li da podelis iskustvo sta se desilo sa tih 40ak bala, zasto su propale?

Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka

Nisam siguran 100%, smatram da je popustio lepak na foliji, ušao vazduh i propale.Otvarali smo redom svaku ne bi li našli neku ispravnu i nismo uspeli.
Ima dosta i do folije, vidi se kako koja mota i kako se ponaša dok stoji.Neka se tegli kao žvaka tokom motanja, neka se cepa.

Moze ali nije to to. Secka isecka kako treba i sabije više. I traktor ispod 100ks nema tu sta da traži.

Moze da se nabije koliko god hoćeš.Sečka se koristi zarad lakšeg kasnijeg izuzimanja jer se masa dosta umrsi pa bude šou program.
Ja sam tako ove godine najebao sa ovsom od metar ipo u senazi. Kad ga urola kaisara kru mu **greška bala 1000 kila ima kao beton,ne mozes razmotati da si bog isus.

Nazad
Vrh