Rolo balirka.

Noževi trebaju kada se radi senaža, za silažu nisu neophodni jer je svakako masa već iseckana.Ne znam baš kolika je isplativost balirati i motati silažu u foliju jer je folija prilično velika stavka cca 500+ dindži po bali.
Čini mi se da je kaišara najpogodnija za baliranje tako sitne mase.
Skupa igranka,a desi se da se probusi i udje vazduh i sve propadne,i senaza i pare odoše...

Послато са SM-G986B помоћу Тапатока

Ima toga ali treba gledati da se potroši maks. 10-11 meseci od motanja.
Prošle godine sam bacio 40 i neku balu, prva godina da se motalo, iskustvo nula i desio se peh.Sada je već drugačije, od aprila do sada bačena samo 1 bala, troši se redom po redosledu motanja, povremeno se kontrolišu bale i rupe zatvaraju lepljivom trakom.

Znaci ima i toga. Pa da svako iskustvo se plaća,a hvala bogu ovde i jesmo da razmenimo mišljenje.

Kakve su ove Mashio do skoro je bila 18300 sad dal sa pdv ili ne sad je i ona poskupela na 19500,i ja razmisljam mozda ne sledece ali one tamo uzeti neku.

Ima toga ali treba gledati da se potroši maks. 10-11 meseci od motanja.
Prošle godine sam bacio 40 i neku balu, prva godina da se motalo, iskustvo nula i desio se peh.Sada je već drugačije, od aprila do sada bačena samo 1 bala, troši se redom po redosledu motanja, povremeno se kontrolišu bale i rupe zatvaraju lepljivom trakom.
Maticu mozes li da podelis iskustvo sta se desilo sa tih 40ak bala, zasto su propale?

Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka

Nisam siguran 100%, smatram da je popustio lepak na foliji, ušao vazduh i propale.Otvarali smo redom svaku ne bi li našli neku ispravnu i nismo uspeli.
Ima dosta i do folije, vidi se kako koja mota i kako se ponaša dok stoji.Neka se tegli kao žvaka tokom motanja, neka se cepa.

Moze ali nije to to. Secka isecka kako treba i sabije više. I traktor ispod 100ks nema tu sta da traži.

Nazad
Vrh