Rolo balirka.

Tu je oko 2,5t. Onda je R10 skupa naspram Compakta, ova je za klasu iznad.
Nisam primetio da nece ceo dan radim slamu, nas je jebavala ujutro po jakoj rosi, nije htela bala napolje koliko je nabije, pa je bilo gimnastike dok nije odjutrilo.

I ja mogu da radim ceo dan slamu, samo bale ne budu bas top nabijene, pa iz tog razloga vezujem nocu. Ne pokrivam je pa manje prokisne kad su bolje nabijene. Sa valjcima nije islo pred kraj bala stane u komori.

Hoće ona da mota i nabije balu ali je problem vezivanje bale.Istrinji se slama, zapuši kanal za mrežicu i nema vezivanja.

Alene, ako ces raditi 100 bala po sezoni, to ce odraditi bilo koja balirka sa bilo kojim traktorom malte ne. Taj tvoj traktor od 70ks sa balirkom sa preckama uradi lagano za dan 100 bala i to u 7-8 parcela koje nisu bas blizu jedna druge. Sad, sta je za koga brdovito u to ne ulazim.
Moja balirka je New Holland 544(ista kao Krone Roundpack), ima ceste precke i radi slamu po suncanom i suvom vremenu bez problema.
Za zelenu masu ne znam ali vidim da svi pisu da bez traktora 100+ks i nozeva nema nista od kvalitetne i manipulativne senaze u balama.
Ako se opredelis za precka lanac presu obrati paznju na stanje limarije komore i na istegnutost lanaca, stanje lezajeva na preckama i vodjica po kojima se okrecu.

Послато са 23028RN4DG помоћу Тапатока

Sto se kvaliteta senaze bez nozeva tice nemam zamerki. Jedini mi je problem u razmotavanju sudanske trave. Tj. nije da imam problema sa razmotavanjem, nego ne mogu apsolutno da je razmotam. Tako da je dajem u okrugle hranilice odakle ih krave same razmotaju. Probacu ove godine da podignem nozeve da vidimo sta ce Ruja da kaze. Sa livadskom travom, zobi i lucerkom nema problema samo pratis da se odmotava ravnomerno da se ne nadrpa.

A zbog cega balirka iskrivi precku, zvao sam za jednu supertino kaze mi 2 precke malo krive, a stanje fabricko bas odlicno

Sent from my SM-A356E using Tapatalk

Pukne lanac ili šaraf od prečke pa se "malo" pomotaju.
Pa se ravnaju,pa ide dok ide..
Ili je nešto balirka "progutala" pa je pomotalo prečke.
Odi pogledati,pogledaj i sve lančanike i lance od prečki..

Iskrive se kad proguta nesto, ili uhvati rampu na nekim presama gde je to glupo reseno ... U principu nije problem ispraviti je, ali je problem skinuti sa prese. Gledao sam ovi sto trguju sa masinama, skinu je, stave na dve klocne udari dva tri puta macolom ispravi i vrati je.

Jbg, meni se to još nije desilo da iskrivim precku, uradio sam za 2 godine nešto malo preko 3000 bala, punim komoru skoro do kraja uvek.

Sent from my SM-A155F using Tapatalk

Ja sam moju zagušio ne znam ni sam koliko puta i ni jednu prečku nisam iskrivio.Teram je kao Bog đavola, pogotovo u slami.Samo mislim da je problem uletanje nekog stranog tela unutar komore i nepažnja kod izbacivanja bale, pogotovo ako presa ima rampu za odbacivanje.

Mislim da ce se svaki da kazem manji traktor ugasiti pre nego sto iskrivi precku ili ce sigurnosni sraf na reduktoru odraditi svoje. To samo uleti strano telo ili mozda prezubi jedna strana pa dodje do havarije.
Na Krone/New Holland je relativno lako izvaditi pojedinacnu precku, ne znam kako je kod ostalih marki.
Samo redom proveriti svaki lezaj pri kupovini, redom pregledati lance, vodjice, koliko su spaneri izvucen, komoru.

Hvala Maticu za savet za kes memoriju. Danima mi nije hteo tapatalk, sada sam ocistio kes i radi kao doksa.

Послато са 23028RN4DG помоћу Тапатока

Menjao sam sve lance. A ležajeve ne baš sve. Preporučujem sistem letva lanac ja sam zadovoljan već 10god me služi godišnje uradim oko 300 rolni.

Послато са SM-G986B помоћу Тапатока

I po meni se precka krivi samo od stranog tela kada se iskrivi jedna dve precke, najlogicnije je to.

Stigla danas masina iz Velike plane. Supertino sp 1200, o kojoj sam pisao prethodnih dana. Vezivanje na mrezu i kanap. 2 creva. Rampa za odbacivanje bala. Po meni u jako lepom stanju, nije farbana. Placena 6400 sa kardanom.
227a40b7fe7975205469bd093a558ed6.jpg
76d6fe9dc2550431ee49683212b2e288.jpg
a37d334851fba265552ae382daa9d797.jpg
8a83701debd9df95e33101b4617aa58b.jpg
a3baf6269a71a4dcb390a4c0fb367dc1.jpg

Nazad
Vrh