Rolo balirka.

Da ne bi to malo vetar mogao podići, mislim samo na krov.

Ovisi koliko imaš love na raspolaganju?
I da li ti više odgovara preša sa remenima,valjcima ili letva-lanac...cijene su poprilično porasle,ali kao i sve ostalo..

Jel može ta balirati kukurznu silažu ?Pitam informativno ,video sam neki snimak gde sa gomile čovek natera balirku i posle je umota u foliju.Pa me interesuje da li je to izvodljivo sa većinom rol balirki ili mora određena oprema tipa noževi i da li mora letva-lanac,remenje,valjci...

Noževi trebaju kada se radi senaža, za silažu nisu neophodni jer je svakako masa već iseckana.Ne znam baš kolika je isplativost balirati i motati silažu u foliju jer je folija prilično velika stavka cca 500+ dindži po bali.
Čini mi se da je kaišara najpogodnija za baliranje tako sitne mase.

Jel može ta balirati kukurznu silažu ?Pitam informativno ,video sam neki snimak gde sa gomile čovek natera balirku i posle je umota u foliju.Pa me interesuje da li je to izvodljivo sa većinom rol balirki ili mora određena oprema tipa noževi i da li mora letva-lanac,remenje,valjci...

Balirke za sipke materiale imaju oko sebe korito, koje vrača nazad što ispadne.
Često rade statično, da se u njih sipa i odnosi bale, na njivi bi se uništila folija.

U našoj regiji dolazi iz A radit bale iz klipa, znači uređaj ko berač, onda korn kreker i balira se.

Poslednja izmena:
Ove dve sam upratio Knol (Agronic) i Goeweil,mislio sam baš na običnu balirku.
Ovo je dobro za one kojima manjka radne snage i može na IPARD.Tada ima smisla.

To ima smisao kad imaš korisnika koji može podmirit trošak po jedinici.
Koliko mi pričao Knol, njegovi kupci u NL te bale prodavaju najviše konjarima, koji hrane kukuruznu silažu konjima, koji ne potroše puno, ili se balira vrednija roba.
Recimo sačma ili klip od svežeg kukuruza, rezanac...

Da to radiš za komercialno stočarstvo nema nikakva matematika da je bar 0,00, što tek plus.

Poslednja izmena:
Radili smo mi prosle godine dve bale sa jon dir 590 kajisarom za probu pa umotali jako dobra stvar samo neisplativo sto Matic kaze

Nazad
Vrh