Rolo balirka.

Čestitam na kupovini. Da služi dugo bez kvarova. Koliko malih bala stane u jednu rolo? Tj. koja je težina jedne rolo bale sena ili slame?

Neka je sa srecom da te dobro sluzi!
Nema k**** od toga placas druge. Uvek se svede na to da te na tvom i za tvoje pare zajebava svako kako hoce.

Pozz

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Stvarno ljudi,koja bi bila najbolja a opet naj jeftinija i naj jednostavnija za održavanje,trebam i ja nešto da se menjam jer ovako ne ide,kod nas nema i da platiš,a neki se ljute pa ljutim se i ja,tako i oni otpadaju,zvao jednog tu kolega ovčar on opet bolestan u leđa ne može ni kvačilo pritisnuti,ne intersuje me čime samo da veže,kakva je ona rivijera ili garagani ?

I ja razmisljam o rolo balirki, od svog posla najteze je skupljanje kockastih bala, e onda zbog nedostatka radne snage razvuce se posao po pola ljeta samo skupljam bale sijena i slame.
Ipak treba obratiti paznju sta se uzima, ove na kaise koje ne mogu raditi zelenu masu bolje u startu preskociti, proljece je cesto kisno i ako se ne moze uhvatiti prvi otkos trave na vrijeme posle gubi na kvalitetu i posao je uzaludan.

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока

Ja sam iz svih tih razloga presao na Rolke jos pre 4 godine i DUSU ODMORIO.Sve sam odradis,pokosis,rasturis,ograbis,izbaliras a mozes sam i doterati.
U prevoz idem sa par traktora i prikolica cisto da bi brze islo.
Ja sam sa mojom fiatagri hesston 5650 bio zadovoljan do sada.Ali to je balirka ipak za neke manje povrsine,da kazemo kome treba 100-200 rolki godisnje.Za sledecu sezonu cu uzeti neku ozbiljnu masinu sa nozevima.

P.s cestitam na kupovinu,da te dugo sluzi!

Hvalaaa. :) Inace gde nabavljate mrezicu za balirke,da sutra okrenem par brojeva telefona pa da vidim sta je nudi...

Ja sam iz svih tih razloga presao na Rolke jos pre 4 godine i DUSU ODMORIO.Sve sam odradis,pokosis,rasturis,ograbis,izbaliras a mozes sam i doterati.
U prevoz idem sa par traktora i prikolica cisto da bi brze islo.
Ja sam sa mojom fiatagri hesston 5650 bio zadovoljan do sada.Ali to je balirka ipak za neke manje povrsine,da kazemo kome treba 100-200 rolki godisnje.Za sledecu sezonu cu uzeti neku ozbiljnu masinu sa nozevima.

P.s cestitam na kupovinu,da te dugo sluzi!
Koliko znam za te sa nozevima treba ~120ks... ja do sad sa jd540, nakucao preko 500 kom, svojih 40 i ostalo usluge...

Ferkic 533, a motor ubacen od 560, solidna kombinacija, dosta snage a mali okretan traktor, za sumadijske njive dusu dalo....

nEpwH9X.jpg

bNog89K.jpg

Poslednja izmena:
Mogu reci dosta dobro, samo ne valja u sred dana po vrucini, slabije zbija balu, nije problem zapocinjanje bale, ali po rosi je zbije odlicno.

Juce mi se zale komsije iz drugog sela, krenuli sa RP12 - rebrasti valjci, da rade slamu, u sred dana oko 1 , i problem kada bude negde onaj merac u zutom i treba da zbije balu, bala stane i valjci proklizavaju :sta:. Kazu da je onaj prvi valjak do pickup-a malo uglacan, mozda on pravi problem. Nisu mogli uopste nista da urade juce, slama je pokisla jednom pre par dana, ali je bila suva juce.....

Poslednja izmena:
Ja sam se ove godine ponovio sa Sipma PS 1221. Poljakinja,licenca Krone, kombinacija valjaka i letva-lanac, fiksna komora, 120x120 bala, vezivanje na mrežicu ili manilu. Drugar iz sela je uzeo Metal-Fach na valjke, sva ostala oprema kao kod mene i pravi mu problem sitna i suva slama. Tako da ko hoće da balira u podne nek preskoči valjke. Uradio sam dosad oko 400 bala i suve i zelene mase i jako sam zadovoljan. Ovde kod nas ne možeš naći majstora za prese tako da mi je nova bila bolja opcija. Videćemo isplativost za par godina. Inače, oko 90% ljudi u selu je prešlo na rolbale. Gotovo da se ne mogu videti male bale po njivama.
bf5f4688d0ae9e6378df8aab9d976f12.jpg
1289d0532aa6bc9778fb528d1d293fcc.jpg
6be4e7b083d241ac30523c39ddea70c6.jpg
d5f23deb5767aa19abaa1ec1b6aecfaa.jpg

Sent from my motorola one zoom using Tapatalk

Ja sam se ove godine ponovio sa Sipma PS 1221. Poljakinja,licenca Krone, kombinacija valjaka i letva-lanac, fiksna komora, 120x120 bala, vezivanje na mrežicu ili manilu. Drugar iz sela je uzeo Metal-Fach na valjke, sva ostala oprema kao kod mene i pravi mu problem sitna i suva slama. Tako da ko hoće da balira u podne nek preskoči valjke. Uradio sam dosad oko 400 bala i suve i zelene mase i jako sam zadovoljan. Ovde kod nas ne možeš naći majstora za prese tako da mi je nova bila bolja opcija. Videćemo isplativost za par godina. Inače, oko 90% ljudi u selu je prešlo na rolbale. Gotovo da se ne mogu videti male bale po njivama.
bf5f4688d0ae9e6378df8aab9d976f12.jpg
1289d0532aa6bc9778fb528d1d293fcc.jpg
6be4e7b083d241ac30523c39ddea70c6.jpg
d5f23deb5767aa19abaa1ec1b6aecfaa.jpg

Kako se kreće cena tih presa?

Послато са SM-A405FN помоћу Тапатока

Puna cena je oko 18800. Videćemo koliko će na kraju da izađe...

Jako lepo radi sa njom. Vozim ga na 1400-1500 obrtaja, nema razlike jel počinje ili završava balu...

Nazad
Vrh