Rolo balirka.

Moj kombinacija
IMG_20190710_175709.jpg
Kako sluzi rivijera?

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Da li neko ima ovakve rolo balirke?
Ova prva je skuplja u odnosu na ovu drugu za 500e a imaju moze se reci istu opremu. Siri pikap,mrezicu i kanap i rotor iznad pikapa za sitnjenje. Ova sto je jeftinija je i bliza za nekih 100km samim tim i prevoz bi kostao manje....

Има мој браша велгера две ролке мислим да је баш таква 202 или 302 сад не знам тачно и једну новију 435 та је чини ми се каишарка.На овој првој нема шта није рађено ,а дошла је из комбината Саве Ковачевића.Не разумем се ништа око тих преса и не интересују ме,али сам помагао кад је била разбуцана па сам неке ствари имао прилике да видим како то функционише код тог система ваљака.

Poslednja izmena:
Da li neko ima ovakve rolo balirke?
Ova prva je skuplja u odnosu na ovu drugu za 500e a imaju moze se reci istu opremu. Siri pikap,mrezicu i kanap i rotor iznad pikapa za sitnjenje. Ova sto je jeftinija je i bliza za nekih 100km samim tim i prevoz bi kostao manje....

Gledaj koja je manje ishabana (lancanici , lanci , da li ima ulja diferencijal, ako ima original elektroniku ispravnu imas ukupan broj bala koji je napravila u zivotu) i ako mislis koristiti kanap pogledaj obavezno one male spulne preko kojih ide kanap da nisu usecene (blokiran mali lezaj koji se zaglavi od prasine i kise) jer ces imati problema u omatanju sa spagom. Najbolje da ti demonstrira u radu jer imaju elektroniku za startovanje omatanja rucno ili automatski.

Idem sutra da pogledam ovu 200 u Sapcu pa cu da vidim sta je i kako je.... Pa zar je valjak toliko problematican?

ja sam uzeo Arobale 1212 to je clas 42 sa sirokim pikapom bez secke i mreze sa dva kanapa ,ima automacko vezivanje i manuelno al sve iz kabine ima konzolu sa dva tastera ,radio sam suvu slamu ceo dan bez problema 300 bala sam vezao bez neke zurbe i forsiranja ,nijedna nije stala da se vrti bez obzira sto su valjci ,radio je kejs sa njom nije je osetio bale su nabijene momacki ,kod tih svercera od probe vezivanja i elektronike nema nista ,ne znaju ni kud se manila provlaci a kamoli mrezica kako se namesta

I ove sto sam geldao imaju automatsko vezivanje. E sada jedna stvar mi nije jasna,ako mi recimo ostane u otkosu za pola bale sta se onda desi,jel moze da zavrsi ako nema mase skroz za punu balu?

Idem sutra da pogledam ovu 200 u Sapcu pa cu da vidim sta je i kako je.... Pa zar je valjak toliko problematican?

Koriste 2 spage , jedna spaga pogoni mehanizam koji pokrece spagu, krecu od sredine svaka na kraj bale i nazad i osjecanje na sredini. Ako su te male spulne blokirale na lijevoj strani gledane na pikap ,nece da radi, jer ta spaga pokrece mehanizam, i ako mehanizam ne stane na sredini zbog pucanja spage ne moz ga vise pokrenuti , ima mikro prekidac na sredini, to sam popravljao pa ne pricam napamet , ovaj sto je prodavao nije znao da rijesi problem pa je prodao presu.
Nemoj da me drzis za rijec ali ne znaci da presa ima obadva mehanizma na sebi , za spagu i mrezicu , moze se desiti da ima samo jedan.
Tako bolje povedi nekog tko se stvarno razume ,jer cete na kraju gledati koja ima bolju boju kod kupovine;)

Moze da zavrsi balu , ali obe su sa fiksnom komorom i onda bala ne izgleda lijepo. Slamu ne moze da presa po velikoj vrucini , znaci prije podne i poslije podne-predvece. Sa presanjem sijena nema problem , ono se ne klize po valjcima. Takodje slamu presa i traktor od 75ks ali nije da ne osjeti ako stezes bale.

bala mora biti koliko toliko sabijena da kad pustis manilu da je valjak i bala povuku inace manila prokliza od vezivanja nem nista nosi kuci i iskipuj

Nije tako markojx , ima motoric koji spusti manilu ili mrezicu , ako postoji greska u elektronici moze da pokrene vezivanje i kad tek pocne da pravi balu.

Nazad
Vrh