Rolo balirka.

Mislim da su RP bolje od klasa 42 imaju manje valjke i vise valjaka.

Za obe trebaju ti 2 jednoradna hidraulicka izlaza , jedan za pikap i drugi za komoru , pikap i nemora ali onda vrlo lako iskrivis nesto na njemu , ako je fiksan kod transporta, moze se i rucno dignuti , ali nije to to.

Dovoljan je jedan izlaz, i slavina na presi da biras da lzmedju komore i puckup-a, dodjes u njivu spustis pickup pa prebacis na komoru i baliras...

E to mi se vec ne svidja sto ne moze da zavrsi balu...pa sta ja da radim ako mi recimo ostane 5m otkosa...imam na traktoru 2 jednoradna izlaza to mislim da nece biti problem...
Jel ima neko neki model za preporuku a da je cenovno oko 5-7 hiljada?

Verujte mi da ne znam sta da gledam. Budzet mi je od 5 od 10 hiljada. Juce sam se iznervirao bahatocsu i bezobraznoscu cigana ne znaju vise sta hoce da bi doneli 2000 bala slame...i iznerviram se i resim da kupim,a sta hocu da kupim ne znam...

Imas u bogaticu dosta presa video sam na oglasima nudu rp 12 sa mrezicom dobro izgkeda ,pogledaj na fejsu Skoric agrar imao je krone 1250 i 1500 to su mlade top prese a i blizu je u Lesnicu kod Sapca.Ja sam uzeo u Topoli ima dobre masine sad nudi na oglasu Klas 42 sa mrezicom i kanapom deluje ocuvana

E to mi se vec ne svidja sto ne moze da zavrsi balu...pa sta ja da radim ako mi recimo ostane 5m otkosa...imam na traktoru 2 jednoradna izlaza to mislim da nece biti problem...
Jel ima neko neki model za preporuku a da je cenovno oko 5-7 hiljada?

Nijedna sa fiksnom komorom ne moze da zavrsi balu , to mogu samo sa varijabilnom jer nabijaju od pocetka bale.
Mani se tih starih presa , uzmi neku sa sirokim pikapom(neces imati problema sa slamom iza novijih kombajna a i prave lepse bale sijena) i da je u radnom stanju nesto kao RP202. A sta te brine 5m otkosa, to mozes i u presi odneti kuci i istovariti. Drugo RP202 napravi bolju balu od te stare RP12. Normalno kosta vise , ove stare ces tesko naci u radnom stanju i ako uzmes ozenices se njome i nema razvoda:)

Nova je oko 16k,sa povraćajem se uklapa u budžet... Novo je novo što kažu, dobra je presa, u ugrinovcima je ti je najbliže kod milurovića..

Када су половне у оптицају имајте на уму и бланшотове пресе - по лиценци велгера

Послато са SM-A405FN помоћу Тапатока

Nova je oko 16k,sa povraćajem se uklapa u budžet... Novo je novo što kažu, dobra je presa, u ugrinovcima je ti je najbliže kod milurovića..
Jedna firma u kojoj radim ima ovu Maskar presu od Milurovica,godisnje uradi 4,5 hiljada bala slame, plus bar jos toliko ako ne i vise lucerke i koje cega jos i evo tri cetiri godine samo kanap i gas.
Kazu ljudi da je extra presa.

RP202 , kupljena polovna sa stvarnih 11000 bala , oko 5700E sa prakticno novim kardanom sa duplim zglobom, vezanje samo spagom sto nije nesto lose jer jako brzo veze , na lancanicima na kojima se ne vidi da su potroseni (bila je temeljno oprana izvana i iznutra) , bio je problem onaj sto sam naveo sa spagom, vlasnik ni majstor nisu izgleda znali da rijese problem ali kako je presa jako dobro izgledala nije bilo ni cenkanja puno ali bi je dao i jeftinije , i polomljeno dosta prstiju na pikapu, ali sve to spada u potrosnu robu , do sada poslije 3 sezone otisla samo spojnica na lancu i spaga.

A kako njemu ne treba spejs satl od prese neka ne zuri pogleda okolo i izabere neku u najboljem mehanickom stanju , ako je neka rp12 sluzila do sada 30 godina sluzice i neka polovna od 10 ili 15 godina. Samo da ne uzima neku potrosenu koja je na izdisaju ,nije vazno koliko stara , to vazi i za prese sa malim balama.

Takodje one na remenje su skuplje za odrzavanje a one na letvaste lance bih zaobisao , lanac je 50% vrijednosti prese ako ne i vise.

Ljudi gotovo je danas je pazareno. Odlucio sam se za rp202 verovatno da jesam malo preplatio ali sta je tu. Isao sam na 3 mesta gledao sam rp200. Prva je izvarena i izudarana rastali se za sitne pare 6000e sam davao. Ne zna nista oko nje,upalio je jedna minut na prazno i kao to je to proba je zavrsena nema vise. Kod ovoga kada sam otisao,covek oterao na njivu u sred podneva i uradio 30 bala sa njom predamnom i objasnio mi sta i kako ide i kako presa radi.
E sada zasto sam se ovako na brzinu odlucio za kupovinu. Dogovorim sa ciganima da radimo slamu u sredu 1800-2000 bala 15 din po bali hrana i pice koliko kod mogu da pojedu i popiju. Dolaze juce bahato bezobrazni nece da rade ispod 20 dinara,kazu mi jebes dnevnicu od 4000 dinara,nece oni da rade za te pare...i tu se naravno posvadjamo uzmem pare i kupim prvo sta mi se svidelo. Godisnje su kod mene zaradjivali oko 100000 dinara,vise u dvoristu necu da ih gledam.

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh