Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Tad se i radi letnja rezidba, krajem juna i pocetkom jula. Da nisi malo preterao sa azotom pa su tako bujnule?[/QU
E to se meni desilo. Poludile u rastu nakon zalivanja koncetratom koprive nekad u 5 mjesecu. Cak je i kora popucala na pojedinim.Uz svaku sljivu sam nalijo oko 5 litara nerazrijedenog koncetrata koprive.Osim jakog prirasta imale su i zdrav list.
Evo mene sa odgovorom uz ispriku sto kasnim. Ma jednostavno je sa pravljenjem koncetrata.Imam plasticnu bacvu od 500 litara.Dok je kopriva svjeza,ono prije cvjetanja,pokosim i ubacim u bacvu koliko stane .Malo kao natrpam ali ne pretjerano.Ulijem vodu da popliva.Preko bacve stavim daske koje pritisnem jer kada krene vrenje kopriva hoce da iskoci.Strasno smrdi dok nadolazi a i poslije.Nakon sto prestane vriti koncetrat je gotov.Izbacim koprivu van i spremno je za koristenje. Jako dobro dubrivo.Koristim ga i u vrtu,ali u pocetku nisam razrjedivao pa su paradajzi poprimili okus dubriva.Za sljive sam zalio nerazrijeden, po jednu kantu od pet litara i poludile u rastu a list crnozelen.Bit ce rezidbe.Druze kako pravis koncentrat koprive i kada ga koristis? Ima li nekog znacajnijeg efekta?