Registracija traktora kombajna i prikljucnih masina

Pretpostavljam a ne mora da znači, nisam se raspitivao.
Ja razumem da te ovaj član oslobađa samo dokazivanja vlasništva, tj nađeš dva svedoka i to je to. Ako u bazi agencije za bezbednost saobraćaja nema tehničkih podataka za tvoje vozilo, ne verujem da ćeš se izvući bez plaćanja atesta, homologacije ili kako se već zove.
Videćemo...

Добродол, па не можемо све преписивати од европе и америке. Морамо и ми нешто да патентирамо.
На западу пик-ап возила, комбији и слично могу да се користе на газдинству, имају таблицу farm use.
Ако је возилу максимална брзина 15 км на сат не региструју се, али морају да имају таблу са ограничењем.
Могу да возе по сеоским и локалним путевима али не смеју да излазе на пут више категорије.
И наравно и сваком тренутку морају да буду технички исправна ако наиђу на контролу.

Ja opet pitam kako mozes uraditi tehnicki ako nemas nikakav papir? Trebas prvo tehnicki uraditi da bi dobio saobracajnu i to

Jel sam dobro razumeo, da bi recimo prikolica usla u proces registracije na dva svedoka mora pre toga da prodje tehnicki pregled a da bi prosla tehnicki mora da koče sva četiri točka do patosa, da deru asfalt?

Imam traktor imt 533 koji sam nasledio od dede, sredjen je skroz ali nije registrovan na nove table. Traktor je kupio moj deda ali se vodi na pradedu zato sto je gazdinstvo bilo na njega. Kako je pradeda umro 90tih deda moj nije nista resavao oko ostavinske nego je traktor tako teran. Prosle godine mi umre deda i ja skoro sredim traktor skroz da bude kao nov, sad citam da moze da se registruje bez stare saobraćajne pa dal bi mogao i ja to da zavrsim i koji je postupak

Definitivno moras da vidis sa tehnickim pregledom koji je ovlascen da vrsi tehnicki pregled i registraciju traktora, ja cu videti sada sa mojim lokalnim ovde do Resnika, da vidim da li sada mogu da se bave traktorima koji su sa starim tablicama ili neregistrovani.

Mene buni ovo sledece, sa cime dokazujem da se bavim poljoprivrednom proizvodnjom? Moji nisu registrovani zvanicno kao poljoprivredno gazdinstvo, ni kao aktivni, ni pasivni.

Registrujes gazdinstvo na sebe ili clana porodice i izvadis potvrdu o aktivnom statusu i eto dokaza da si poljoprivrednik. Malo setanja katastar - uprava za trezor i resen problem. Da ce biti cupavo i da drzavi treba novca tu se slazem ali treba to jednom da se resi pa makar i na ovaj nacin. Samo se nadam da cemo se bar malo prizvati pameti bar oko upisivanja masinerije u ostavinski postupak ali i drzava je sama izbacila jedan deo mehanizacije u ilagalu svojim tupavim zakonskim resenjima u Zakonu o registraciji vozila , mislim da je tu i najveci deo problema. Radio sam na teh.
pregledu prosle godine , zakon je pisan kao nogama ali sta da radis takav je kakav je

Dobar dan, imam jedno pitanje naime nameravam da kupim jedan kombajn ali je problem sto je motor drugi u njemu nego sto je bio fabricki i nema papire od tog motora ali ima papire od kombajna i ima tablice, da li moze takav kombajn da se registruje i upise motor u saobracajnu ili ne?

Da li mora da radi atest tog motora na kombajnu ?
Recimo da je motor bio u kamionu .
Koliko sam ja shvatio čitajući razne sajtove, taj motor je skoro nemoguće legalno imati u kombajnu. Zamena motora je dozvoljena samo ako stavljaš isti tip motora kakav se fabrički ugrađivao. Ako nije, onda moraš na atest. Za to ti treba saglasnost proizvođača kombajna i izjava servisa koji je izvršio prepravku... U praksi, nemoguća misija.

Zbog toga sam i pitao ,imam legalan OM 352 ali nije atestiran za kombajn.
Ali ,Zmaj je takve motore ugrađivao na 125-161-162 a u vreme sankcija i u 142 (znam za jednog)

Bas nam otezavaju stvari kao da je bitno koji je motor u kombajnu bitno je da se poklapaju broj sasije barem po meni, a ona prica uz dva svedoka da se registruje to ne pije vodu u tom slucaju ili? I kako izgleda taj celokupni proces registracije/tehnicki pregled kombajna, sta sve gledaju?

Ko hoce moze da potpise peticiju za ukidanje upisivanja broja motora u saobracajnu dozvolu... Potrazite na kreni promeni

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh