Registracija traktora kombajna i prikljucnih masina

To sam pročitao u jednoj grupi.Navodno će rok biti 3 godine što uopšte nije loše.

Сада сам звао друга командир је саобраћајне полиције код нас и каже да није одобрено регистровање уз сва сведока. Каже тешко да ће и бити јер је на прошлој регистрацији било јако пуно злоупотребе. Једна екипа из нашег места је неке комбајне регистровала уз два сведока што су довезли из Хрватске без царињења и осталих дажбина.

Tako je.Na tehničkom su mi rekli da u prošloj akciji registracije na dva svedoka naš sup nije pustio ni jedan traktor niti kombajn koji je uvežen pet godina pre akcije.Pušteni su samo oni koji su duže od 5 godina u Srbiji a ostali ne već su morali da idu redovno kao što sada mora da se radi homologacija i ostalo.

Provereno i tamo, ne znaju ništa o tome.Dare odakle ti informacija?
Informacija je sa foruma Centra za tehnički pregled vozila. Objavio je administrator, pa verujem da je tačna jer oni tamo raspravljaju ozbiljne teme. Kaže da je pravilnik izmenjen 25. marta. Moguće da nije još stupio na snagu ali verovatno će tako biti jer sve što sam tamo pročitao se i obistinilo.
Svakako, pratim pa javljam šta bude novo. I mene jako zanima ta problematika jer pre dve godine sam morao da kupim registrovanu prikolicu pošto su od moje izgubljeni računi, a prvi sam vlasnik. Iskoristio bih ovu priliku da je registrujem ako/kad ovo krene.

Evo da okačim to što sam pročitao:

43VcYn.jpg

I ja sam već koji mesec u nazad čuo da, se šuška o tome, željno iščekujem dalje dešavanje, ima par stvari koje bi da, rešim da bude sve po p.s.u

Dare ako je ovo tačno biće baš baš dobro. Javljaj dalje ako imaš još podrobnije informacije.
Mene interesuje ovo za traktor i prikolicu. Prošle godine sam do šrafa sredio moj traktor (koji je bio nekada registrovan na pokojnog dedu) ali su svi papiri otišli u onoj poplavi 2014. A tablice pokojni stric pogubio. Interesuje me da li traktor MORA da ima kompresor i da li na njemu sva signalizacija mora da bude kao fabrička? Ja sam prednje farove stavio nove i originalne okrugle, ali sam i napred i pozadi na krov stavio one led farove četvrtaste kao i umesto onog okruglog radnog fara, a i štopaljke sam stavio male led. Za rotaciju znam da mora i to imam. Kao i trugao. Jel treba da poseduje još nešto?

I ja bih imao prikolicu za dva svedoka, ali ne znam da li da se mlatim time. Ima tablicu, ali nema saobracajnu, pa nije usla u ostavinski, dokumentacija u supu unistena u poplavama 70-ih, a nema onu plocicu sa brojem sasije.

Nazad
Vrh