polke
Član
Hvala na brzom odgovoru!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
DusanA je napisao(la):Mozes ako ne radis nista drugo, tj ako zelis da ti bude aktivno gazdinstvo i da dobijas subvencije.
Aktivno gazdinsrvo znaci da ti penziono i socijalno idu preko gazdinstva, ako vec negde radis, onda, ovako ne mozes, u tom slucaju otvoris gazdinstvo na necije ime i placas mu penziono i zdravstveno (zena, mama,tata). I jos nesto, gazdinstvo registrujes na teritoriji na kojoj zivis, ne gde ti je zemljiste.
Kao što ti je već rečeno zemlja nemože biti registrovana u dva gazdinstva, a ako je već registruješ u svoje gazdinstvo morao bi i da je ti obrađuješ jer ako je daš u zakup a registruješ u svoje gazdinstvo i neko te za to prijavi mogao bi i na sudu da odgovaraš.apostolovic je napisao(la):DusanA je napisao(la):Mozes ako ne radis nista drugo, tj ako zelis da ti bude aktivno gazdinstvo i da dobijas subvencije.
Aktivno gazdinsrvo znaci da ti penziono i socijalno idu preko gazdinstva, ako vec negde radis, onda, ovako ne mozes, u tom slucaju otvoris gazdinstvo na necije ime i placas mu penziono i zdravstveno (zena, mama,tata). I jos nesto, gazdinstvo registrujes na teritoriji na kojoj zivis, ne gde ti je zemljiste.
Hvala na ovim iscrpnim informacijama!
Samo me zanima jos jedna stvar oko prijave gazdinstva.
Naime,posto je moja majka vlasnik ovoga zemljista od 3.5 ha,ona ga je vec izdala u zakup coveku koji se vec bavi poljoprivrednom proizvodnjom "na veliko",i on vec ima perijavljeno poljoprivredno gazdinstvo,tako da je vec prijavio tu povrsinu zemljista koju je uzeo u zakup.
Da li mene to sprecava da prijavim na sebe poljoprivredno gazdinstvo,ako covek vec obradjuje nasu zemlju,a pri tom je prijavio u Registar?
S obzirom da ja nemam poljoprivredne masine,mene ratarska proizvodnja ne zanima mnogo,jer poljoprivredno gazdinstvo zelim da prijavim iskljucivo zbog farme japanskih prepelica.
Jer mislim da samim tim legalizujem posao oko farme, i da nemam problema oko plasmana robe na trzistu....
draganNb je napisao(la):mozes da registrujes gazdinstvo,ali deda prvo treba da ugasi svoje,pa onda napravite ugovor u zakupu i tek onda mozes ti da ottvoris gazdinstvo. Imao sam isti slucaj pa znam,ako te jos nesto interesuje pitaj
Takoje ako nećeš subvencije nije obavezno!draganNb je napisao(la):to nije obavezno