Registracija poljoprivrednih gazdinstava

evo ovako ja sam registrovao gazdinstvo 2005 a sad zbog odredenog razloga hocu da registrujem suprugu kao nosioca gazdinstva ali ona nema zemlje na svoje ime.PIO mora ona da placa. pitanje:da li je to izvodljivo?posto sam cuo da ona mora imati barem 0,5ha zemlje na svoje ime.

kakva je papirologija za obnovu ove godine?Ima li nečeg novog u odnosu na prošlu registraciju?

Ima, sad možeš samo da potpišeš da nemaš nikakve promene i da im pošalješ samo taj jedan papir.
Ipak teško da nemaš promene, jer u onoj tabeli setvene strukture imaš kulturu: žitarice i industrijsko bilje.

Od 1 februara do 31 marta .A ovo za nepromenjeno stanje stvarno nisam video veću glupost pa ko će ići potpuno iste kulture i površine na istim parcelama bravo za genija koji je smislio. :udri:

Pa recimo ko seje sve žitarice kod njega je stanje ne promenjeno_On samo kasnije kad predaje za subvencije razdvaja po kulturama.Znači ako si 2010 upisao na svim površinama žitarice i to isto seješ i 2011 ,a kojim slučajem nemaš promene parcela ili vlasničkog osnova,to se smatra da nemaš promene u obnovi.

Stanje "promenjeno i nepromenjeno" važi za registrovane površine, a strukturu setve mora da se pravi za ovu godinu normalno.

treba mi mala pomoc. naime, na oca je registrovano gazdinstvo kao sporedna delatnost posto je on zaposlen. e sad ja bih zeleo da odjavim gazdinstvo sa njegovog imena i prijavim na sebe, posto posao nemam, studije teku, samim tim da mi tece i radni staz... interesuje me da li ja mogu u rumi gde mi je i zemlja na svoje ime registrovati pg s obzirom da mi je prebivaliste u licnoj karti u novom sadu, tj da li mogu registrovati u rumi pg iako sam novosadjan? ::namigivanje::

mzupunski je napisao(la):
treba mi mala pomoc. naime, na oca je registrovano gazdinstvo kao sporedna delatnost posto je on zaposlen. e sad ja bih zeleo da odjavim gazdinstvo sa njegovog imena i prijavim na sebe, posto posao nemam, studije teku, samim tim da mi tece i radni staz... interesuje me da li ja mogu u rumi gde mi je i zemlja na svoje ime registrovati pg s obzirom da mi je prebivaliste u licnoj karti u novom sadu, tj da li mogu registrovati u rumi pg iako sam novosadjan? ::namigivanje::
Pošto se i moja zemlja vodi Rumskoj opštini a ja imam prebivalište u St.Pazovi polj. gazdinstvo sam morao da registrujem u onoj opštini gde je mesto prebivališta, u tvom slučaju u Novom Sadu.

Mića967 je napisao(la):
mzupunski je napisao(la):
Pošto se i moja zemlja vodi Rumskoj opštini a ja imam prebivalište u St.Pazovi polj. gazdinstvo sam morao da registrujem u onoj opštini gde je mesto prebivališta, u tvom slučaju u Novom Sadu.
znaci tako...ajd videcu onda sta cu, dal cu vratiti adresu na rumu, ili cu u ns pokusati odraditi registraciju... u svakom slucaju hvala ti :D

Mića967 je napisao(la):
MZupinski nisam ti napomenuo da PIO uplaćujem i Rumi jer mi je u toj opštini zemlja. :cao:
malo im je glup taj njihov sistem, zar nije logicnije da registrujes tamo gde ti je zemlja i u toj opstini da sve resavas... al ajd boze pomozi... cekam da stignu papiri na adresu pa da krenem sa time polako :D

Pa ako imaš promene pišeš na onom praznom sa kolonama ,a ukoliko nemaš samo popunjavaš vrlo kratke podatke na jednom papiru i njega predaješ.Jeste lakše ako nemaš promena.

Koliko plaćate vađenje posedovne liste iz katastra?? ::novac:: Kod nas je brijanje na suvo 1350din. sam platio po jednom izvodu. :nono:

Tako je i u Šidu. Nešto jeftinije te izadje ako vadiš 2 kom. i više odjednom, pošto platiš neku taksu kao da vadiš jedan.

Nazad
Vrh