Registracija poljoprivrednih gazdinstava

jel neko zna,kada ce poceti prijavljivanje poljoprivrednih gazdinstava za 2011. godinu:haha:

ja ima problem, hteo bih da registrujem gazdinstvo tj. na svoju babu koja prima poljoprivrednu penziju, poseduje zemlju na njeno ime, dali je moguća registracija na njeno ime ili ne?

Možeš da registruješ ali nemožeš da ostvariš pravo na subvencije. Pravo na subvencije ostvaruju fizička lica koja uplaćuju PIO.

Pozdrav svima,imam par pitanja za iskusnije forumaše:

1.Da li se od ove godine PG može registrovati tokom cele godine ili samo u feb/martu?
2.Da li mogu sada registovati PG na svoje ime iako primam materijalno sa biroa do avgusta 2011. a od avgusta da pocnem uplacivati u PIO preko PG(zbog subvencije)?

Hvala,unapred...

Ako prvi put prijabljuješ gazdinstvo možeš čim počne trezor da radi.
A sledeće god će ti biti uslov za PIO 2011 uplaćena,onda ćeš morati uplatiti celu 2011.
Najbolje da pitaš na pp člana bubu jel on je bio student i kad je prekinuo od tog datuma je morao uplaćivati a ne kalendarski od 1.1.20.. i neke.

Dakle da pocnem sa pitanjima,nadam se da necu biti dosadan.
1.Nisam dosada registrovao domacinstvo,sta mi je potrebno tu od papira?
2.Imam svoju privatnu radnju i preko nje uplacujem PIO,dali mogu ocekivati neku subvenciju na ime domacinstva?
3.Sta se dobija a ste gubi registracijom gazdinstva?
Pozdrav i puno hvala!

Gospodine Bukadzija, bilo bi lepo da uložite malo truda i vremena pa pročitate teme u kojima je pisano o stvarima koje vas zanimaju. Priznajem da je najlakše sesti otkuckati pitanje i očekivati odmah odgovor na isto. Tema koju ste pokrenuli se poklapa sa jednom sličnom koja već odavno postoji. Najbitnije od svega očigledno niste pročitali pravila ovog foruma pa vas molim da to uradite i ponašate se u skladu sa njima.

Trenutno je jedini način da se ostvari puna subvencija da imate PIO preko zemlje.Svaki drugi PIO to ne ispunjava.Apsolutno ne možete biti osigurani po dva osnova na PIO.
Od papira za registraciju gazdinstva treba fotokopija lične karte,izvod iz katastra na zemlju kojom se registruje gazdinstvo,otvoren namenski račun u nekoj od banaka i formular koji se dobija u trezoru.To je bilo ono osnovno ako do sada i tu nešto nisu dodali.
Za lala 71:
Ti gazdinstvo treba da registruješ do 31. marta bez obzira što si na birou.Što se PIO tiče na tebi je da se izračunaš šta ti je raditi.Ukoliko odeš u PIO fond i kažeš da hoćeš da uplaćujep preko zemlje oni će ti reći da odeš na biro,odjaviš se,i vratiš se kod njih i prijavljuješ na PIO.Na taj način prekidaš materijalno sa biroa u momentu odjavljivanja sa istog.Naravno ako se odlučiš na tu varijantu odmah pri registraciji navodi u popunama kako imaš pio preko zemlje,a rešenje ćeš dostaviti kasnije tj. kada se budeš prijavio.Datum do koga moraš predati rešenje da si PIO preko zemlje će se videti u uredbi koja se očekuje.

Hvala na odgovorima,samo još nešto...

Da li bi mogao da sad u feb/mar registrujem gazdinstvo a da se prijavim na PIO tek od septembra,šteta mi je da izgubim materijalno.Samo da pojasnim, PIO mi treba zbog učešća na licitaciji zemljišta krajem okt.

Pozdrav!

Ako se tada budeš prijavio na PIO subvencije nećeš imati(bar je tako bilo).U tom slučaju nećeš imati potrebe da plaćaš unazad jer ćeš odmah po prekidu materijalnog otići na PIO i nećeš imati prekida.Samo pazi na rok jer se pio ne prijavljuje baš tako lako.Ima nekih žalbenih rokova po 15 dana kojih se ne možeš odreći ,a za vreme njihovog trajanja tvoj predmet stoji.Dobro se presaberi.

Ja bi hteo još nešto da dodam koliko sam razumeo lala71 planira sada da se registruje ako je tako onda nije problem samo požuri registruj gazdinstvo prijavi i uplati pio za ovu godinu i imaš pravo na subvencije.

Upravu si sada sam video celokupnu problematiku sada bi trebao da se preračuna koliko prima sa biroa a koliko može da ostvari subvencija šta ima više računa.

Nesto razmisljam...kad sam se prijavio na biro postojala je opcija da me isplate jednokratno stim da staz moram sam uplacivati.E sad,idealno bi mi bilo da mogu dobiti unapred lovu sa biroa za jos 8 meseci(provericu danas),u martu registrujem gazdinstvo uplacujem PIO i ostvarim pravo na ucescu u licitaciji krajem godine i samim tim i subvenciju.Ha,ha,ha...srpska posla,rekli bi neki.I da ne zaboravim,lova sa biroa i eventualna subvencija su mi tu negde po lovi,razlika 50-100eura.

Pozdrav i hvala svima na komentarima i savetima...

Još jedan savet ako nemisliš da prijaviš PIO i da plaćaš za ovu godinu nemoj ni gazdinstvo da registruješ, jer penziono će da ti traže da uplaćuješ od dana registracije PG-a. To sam ja prošao pa sam morao da retroaktivno ulatim 250,000din. Mada nije bilo obavezno ali bi mi stojao dug za vratom da nisam platio.

Ja danas predao papire za otvaranje novog gazdinstva. Primili bez reci i rekli mi da dodjem po resenje do kraja nedelje.

Nazad
Vrh