Registracija poljoprivrednih gazdinstava

Moguce da je to tacno ali ja sam vec bio nosilac gazdinstva tako da moj slucaj nije potpuno isti kao Miroslavov,samo sam izneo moje iskustvo sa PIO :ppozdrav:

didi je napisao(la):
Pa mislim da ovi što su ti dali odgovore nisu u pravu.Ako si ti gazdinstvo prebacio na majku tj. da ona bude nosioc gazdinstva a ti ostao član sve ti je džabe.Ti kao član gazdinstva ne možeš sebe da prijaviš da ove godine budeš nosioc.Morao bi godinu dana da se izbrišeš iz tog gazdinstva i tek po isteku te godine postaneš nosioc ili otvoriš novo gaudinstvo.To ti je tačno precizirano u uredbi iz 2009 godine i provereno je tako i rađeno.To znači da ti je džabe da se prijavljuješ na PIO kad subvencije nećeš ostvariti.Sačekaj da izađu uredbe za ovu godinu pa ćeš videti šta može da se odradi.
Jedino u slučaju smrti nosioca gazdinstva taj položaj preuzima neko od članova poljoprivrednog gazdinstva-nadam se da kod tebe to nije slučaj i da neće skoro biti.
ja sam do 2009 bio nosioc gazdinstva a majka je bila clan. nisam imao problema sto sam gazdinstvo prebacio na nju, cak i ugovore gde sam uzimao zemlju u zakup nisam morao da prepravljam jer sam ostao clan gazdinstva, a njoj sam dao punomoc. to je prosle godine tako moglo, mada ne bi me uopste cudilo da nesto promene

zdravo svima. :cao: sta je potrebno od dokumentacije kad se uzima zemlja u zakup za polj. gazdinsvo. i kad nam traze uverenje sluzbe za katastar nepokretnosti o posedu ili ne posedu da li to vadi onaj na koga je gazdinstvo ili na koga je zemlja. u nasem slucaju svekar hoce da prebaci gazdinsvo na sina a na svekru je sva zemlja. samo ce sin da bude nosioc, i uplacivace pio.

dzordz je napisao(la):
zdravo svima. :cao: sta je potrebno od dokumentacije kad se uzima zemlja u zakup za polj. gazdinsvo. i kad nam traze uverenje sluzbe za katastar nepokretnosti o posedu ili ne posedu da li to vadi onaj na koga je gazdinstvo ili na koga je zemlja. u nasem slucaju svekar hoce da prebaci gazdinsvo na sina a na svekru je sva zemlja. samo ce sin da bude nosioc, i uplacivace pio.

A da se prvo predstaviš ! :ppozdrav:

ja sam ljubica iz futoga. :cao: neznam sta te konkretno interesuje... neznam sto vam je toliko bitno da se neko prestavi.... :sta:

Takva su pravila....

Od dokumentacije ti je potrebno...

Fotokopija licne karte(sa obe strane)
Fotokopija namenskog racuna(ili ugovor o otvaranju racuna)
Ugovor o zakupu i posedovni list(overeni u sudu,opstini...)
Uredno popunjen zahtev
Za overu ugovora o zakupu moras voditi gazdu! Kod nas se placa 720 din.po ugovoru.
Posedovne liste vadis sam(bar kod nas)Placanje mi bas i nije bilo najjasnije.Naprimer za katastarsku opstinu Vrbas sam platio 1200din. po listi,za KO Kucura 1000din,a za KO Savino selo 170din. :sta: Velika razlika,a ne znam zasto...

Ја радим у катастру у Опову, па да појасним. По цени од 1200 дин си добио лист непокретности јер је за К.О. Врбас вероватно на снази катастар непокретности тј. и катастар и земљишна књига у једној евиденцији. За К.О. Куцуру је вероватно само поседовни лист који кошта око 1000 дин. а за Савино село стварно незнам шта је цена од 170 дин.
Иначе за обичног човека је стварно компликовано да разуме наш ценовник јер је све замршено и врло дуго за појаашњење. Зависи и на колико страна стаје лист непокретности јер није исто на 2 и 5 страна. Но тај ценовник је донела влада и ми ту стварно немамо никаквог утицаја.
Ако треба још нека појашњења питајте. :cao:

Za KO Savino Selo listu nisam mogao izvaditi u katastru,nego su me uputili u ''gruntovnicu'' u sud. Mozda je tu razlika jer se i papiri razlikuju,a i cena...

i u Subotici je tako jer zavisi koja je KO da li je u sudu ili katastru u sudu je zk izvod za jednu parcelu daleko jeftiniji nego posedovni list na kome moze biti i vise parcela u katastru

за Мирмаг:Не разумем, ако си узимао извод из Земљишне књиге а за потребе регистрације ниси урадио ништа јер само лист непокретности или поседовни лист из катастра ти је основ за продужење регистрације а не извод из земљишне књиге.
За Томицу: На изводу или ти препису земљишно књижног улошка могу бити уписане све парцеле ако су уписане у том листу а не само једна, баш као и у поседовном листу и зависи шта тражиш можеш добити једно или друго.

Tako je Mirmag gruntovnica je daleko jeftinija za te stvari,tako je bilo i u B.Petrovcu sad vise nisam siguran ako me secanje sluzi samo katastar ostaje.

Ne znam da li sam dobro shvatio tvoje pitanje ali...U Geodetskom zavodu sam izvadio prepis posedovne liste za KO Kucuru i izvod iz lista nepokretnosti za KO Vrbas.Za KO Savino Selo mi je receno da moram u sud,jer ono to meni nemogu izdati!Otisao sam u sud i tamo za manje para dobio list izvod iz zemljisne knjige A)LIST O POSEDU samo za tu parcelu!

Разумем да за Савино село постоји још грунтовница, али не разумем зашто онда ниси могао да добијеш поседовни лист у катастру. Бојим се да за ту катастарску општину нећеш моћи да региструјеш земљу,јер у управи за трезор траже лист непокретности или поседовни лист или записник са обнове земљишне књиге ако се ради комасација, а све то добијаш у катастру, а не извод из грунтовнице. :cao:

To i jeste posedovni list kaze ovako: izvod iz zemljisne knjige A)list o posedu,naznacen broj parcele B)list o vlasniku C)list o teretima. Sve to jednom listu a-formata. E, sad....

Mirmag, pa nije to posedovni list, sam naziv ti kaze, izvod iz zemljisne knjige sa tim nemozes da se registrujes. :nono:

danas sam bio u upravi za trezor, počinju slati obrasce za obnovu i reg gazdinstva,

Nazad
Vrh