peto1
Moderator
Slicno sam prosao i as drzavljanstvom. Maznuli mi novcanik sa dokumentima na najlon pijaci jedne nedelje i ja nemam nista. Odem u SUP i Tamo na nekom slteru za informacije objasnim zeni sta mi se deilo, ona udara po tastaturi i izda papir sa desetak redi i pruzi mi kaze sad mogu sa tim papirom da se vozikam idaradim dok ne sredim papire. Sve ok. odem izvadim izvod iz maticne knjige rodenih, pa u drugu sobu po drzavljanstvo kad ona meni nemoze posto mi se matori ne vodi nigde kao drzavlanin jer ko zna di je bio 1948 kada je raden popis. covek ovde roden otiso i u penziju posle i umro, kako da ga pitam gde je bio 48. A on se rodio u Jasa Tomicu. Sednem u auto i odem tamo, upisan da je roden ali nije drzavljanstvo, da po....is. dobim potvrdu da je tu roden i overi mi sa pecatom. Odem stim da pokazem da je i on ovde roden, ova plavusa me ladno otkaci, da nadem drzavlanstvo od oca, cista ludnica. Produ jedno tri meseca i ja radio kod jenog mladog bracnog para nesto oko masine za ves, i posle pili kafu i pricamo i o ovom i onom i kazem kako me vozaju za dokumenta. Ode covek u drugu sobu donese sluzbeni list i nesto mi tamo izpodvlaci i na prvu stranu napise svoj mobilni. Kaze idi i ako ne dobijes nazovi me. odem opet, vec valda 10-ti put vec se poznajemo pita jesam naso kazem jesam i stavim one papire sto sam imao i ranije, opet ona meni drzavljanstvo fali. Dam joj sluzbeni listi kazem da je moj advokat sve podvukao sto treba da zna. I sta meni treba. Kako je po.....la da je skocila ja sm se uplasio, odemo u neku sobu sa nekim knjigama a one teske jedno 15-tak kg Pregleda ona jedno tri knjige i u trcoj nade nesto i ispise na parce papira. Vratimo se u njenu kancelariju i ona onako besna pici po tastaturi i ja dobi drzavljanstvo. A vozala me 3 meseca.
Oni hoce da im sve doneses na noge da oni nista ne rade samo da udare pecat i da uzmu pare.
Oni hoce da im sve doneses na noge da oni nista ne rade samo da udare pecat i da uzmu pare.