Registracija poljoprivrednih gazdinstava

Slicno sam prosao i as drzavljanstvom. Maznuli mi novcanik sa dokumentima na najlon pijaci jedne nedelje i ja nemam nista. Odem u SUP i Tamo na nekom slteru za informacije objasnim zeni sta mi se deilo, ona udara po tastaturi i izda papir sa desetak redi i pruzi mi kaze sad mogu sa tim papirom da se vozikam idaradim dok ne sredim papire. Sve ok. odem izvadim izvod iz maticne knjige rodenih, pa u drugu sobu po drzavljanstvo kad ona meni nemoze posto mi se matori ne vodi nigde kao drzavlanin jer ko zna di je bio 1948 kada je raden popis. covek ovde roden otiso i u penziju posle i umro, kako da ga pitam gde je bio 48. A on se rodio u Jasa Tomicu. Sednem u auto i odem tamo, upisan da je roden ali nije drzavljanstvo, da po....is. dobim potvrdu da je tu roden i overi mi sa pecatom. Odem stim da pokazem da je i on ovde roden, ova plavusa me ladno otkaci, da nadem drzavlanstvo od oca, cista ludnica. Produ jedno tri meseca i ja radio kod jenog mladog bracnog para nesto oko masine za ves, i posle pili kafu i pricamo i o ovom i onom i kazem kako me vozaju za dokumenta. Ode covek u drugu sobu donese sluzbeni list i nesto mi tamo izpodvlaci i na prvu stranu napise svoj mobilni. Kaze idi i ako ne dobijes nazovi me. odem opet, vec valda 10-ti put vec se poznajemo pita jesam naso kazem jesam i stavim one papire sto sam imao i ranije, opet ona meni drzavljanstvo fali. Dam joj sluzbeni listi kazem da je moj advokat sve podvukao sto treba da zna. I sta meni treba. Kako je po.....la da je skocila ja sm se uplasio, odemo u neku sobu sa nekim knjigama a one teske jedno 15-tak kg Pregleda ona jedno tri knjige i u trcoj nade nesto i ispise na parce papira. Vratimo se u njenu kancelariju i ona onako besna pici po tastaturi i ja dobi drzavljanstvo. A vozala me 3 meseca.

Oni hoce da im sve doneses na noge da oni nista ne rade samo da udare pecat i da uzmu pare.

Danas sam pitao ove u ujp-u dali će i računi za gorivo biti priznati od 1.10.? Za seme i veštak su mi potvrdili a za gorivo još neznaju ništa :sta: :sta: :sta: :sta:
Može li neko da potvrdi ili opovrgne informaciju

MA oni po pravilu ne znaju ništa, i uvek su neobavešteni i premoreni sadašnjim (ne)radom, i onda ti kažu -piše ti sve u uredbi(situacija iz 2009, pa majku mu, došao sam da pitam jer ne piše u uredbi, jer ono što je važno uvek je pomalo nejasno, bitno da uredba ima što više stranica).Bolje prođem kad pitam čistačicu, ona je bar obaveštena...

Farmer II je napisao(la):
MA oni po pravilu ne znaju ništa, i uvek su neobavešteni i premoreni sadašnjim (ne)radom, i onda ti kažu -piše ti sve u uredbi(situacija iz 2009, pa majku mu, došao sam da pitam jer ne piše u uredbi, jer ono što je važno uvek je pomalo nejasno, bitno da uredba ima što više stranica).Bolje prođem kad pitam čistačicu, ona je bar obaveštena...

:haha: :haha: :haha: :D

~Kiki~ je napisao(la):
Farmer II je napisao(la):

:haha: :haha: :haha: :D
Da nije upravu bilo bi smesno ovako je zalosno!

Ma nije zabranjeno smejati se.....nego.... bem ti drzavu gde je sve naglavacke...

Dokumentacija potrebna za registraciju poljoprivrednog gazdinstva:Lična karta,pasoš,uverenje o državljanstvu,vozačka dozvola,saobraćajna dozvola,polisa osiguranja,zdravstvena knjižica,radna knjižica,vojna knjižica,đačka knjižica,štedna knjižica,servisna knjižica,diploma o završenoj nižoj muzičkoj školi,izvod iz matične knjige rođenih,izvod iz matične knjige venčanih,ugovor za grobnu parcelu,izvod iz zemljišnih knjiga,spisak pokretne i nepokretne imovine,dokaz o uplati TV pretplate,potvrda o plaćenom porezu,potvrda o poslednjem očevom plaćenom porezu,očeva lična karta,majčina lična karta,očev i majčin venčani list,2 slike sa očevog i majčinog venčanja,1 sa kumovima a druga bez kumova... :haha: :haha: Jevanđelje po Mićku

ljusha je napisao(la):
Dokumentacija potrebna za registraciju poljoprivrednog gazdinstva:Lična karta,pasoš,uverenje o državljanstvu,vozačka dozvola,saobraćajna dozvola,polisa osiguranja,zdravstvena knjižica,radna knjižica,vojna knjižica,đačka knjižica,štedna knjižica,servisna knjižica,diploma o završenoj nižoj muzičkoj školi,izvod iz matične knjige rođenih,izvod iz matične knjige venčanih,ugovor za grobnu parcelu,izvod iz zemljišnih knjiga,spisak pokretne i nepokretne imovine,dokaz o uplati TV pretplate,potvrda o plaćenom porezu,potvrda o poslednjem očevom plaćenom porezu,očeva lična karta,majčina lična karta,očev i majčin venčani list,2 slike sa očevog i majčinog venčanja,1 sa kumovima a druga bez kumova... :haha: :haha: Jevanđelje po Mićku
Sklonite ovaj post, mozda stvarno nekom padne na pamet ovako nesto :haha: :haha: :haha: :ppozdrav:

Interesuje me jedna stvar ako bi mogao neko da mi odgovori.
Da li ugovor o zakupu zemlje može sada da se napravi i da važi iduće godine za dobijanje subvencija? Znam da je pre moglo da se pravi na pet godina ugovor, i da se sa tim jednim ugovorom uzimaju subvencije, ali neznam da li je to još moguće.

baca je napisao(la):
Interesuje me jedna stvar ako bi mogao neko da mi odgovori.
Da li ugovor o zakupu zemlje može sada da se napravi i da važi iduće godine za dobijanje subvencija? Znam da je pre moglo da se pravi na pet godina ugovor, i da se sa tim jednim ugovorom uzimaju subvencije, ali neznam da li je to još moguće.

Može sada, ali ovi iz ministarstva menjaju uredbe najmanje 3 puta godišnje, tako da se nikad ne zna na čemu si.. Što bi se reklo ''može da bude, ali ne mora da znači''...

Kao prvo nigde nepise da se subvencije isplacuju za povrsinu, vec za REPROMATERIJAL.
To sto se popularizovao naziv 100 e po hektaru, to je druga stvar. Subvencionise se SEME,VESTAK i NAFTA, anikako hektari. Ako to ucine da i pored svega ne podele subvencije kao i po proslogodisnjim uslovima, mislim da IH to moze puno kostati. Ja im prvi vise necu uplacivati PIO,a verujem i dobar deo vas,ja prvi cu izaci da blokiram put,a verujem i dobar deo vas. Tako da im se ta rabota prosto ne isplati.

ma kakvo blokiranje puteva ... posalju oni zandarmeriju pa da vidim ko ce ostati na putu ... ima sve da se razbeze ko mala deca ...

da dobijash povracaj na osnovu repromaterijala al koliko hektara imash toliko subvencija dobijash ...

@paorpaor koliko mesecno izdvajas za PIO i zdravstveno osiguranje?Jeli to ide po nekoj skali ili za svako isto?

Nazad
Vrh