paorpaor
Član
Za sve isto,a godisnje oko 73000
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Potpuno si u pravu nemoras da mislis.dukej je napisao(la):Kad se prijaviš za PIO, bar onaj deo P će ti se voditi od datuma od kad poseduješ neku zemlju na svom imenu. Tako da imaš mogućnost da platiš PIO i za 2009. pa da dobiješ subvencije za 2010. Naravno ti ćeš proceniti da li ti se to isplati, odnosno da li ćeš više dobiti za subvencije od onoga što ćeš platiti za PIO.
edit: Pošto tek prvi put otvaraš gazdinstvo, ja čak mislim da možeš dobiti subvencije za 2010. i ako počneš da plaćaš PIO od 2010. Nisam siguran za ovo pa proveri negde po uredbama.
Gde nadje to pitanje.Sad sam cackao po papirima i nadjem onaj za pocetak penzionog a navodno to je datum registracije gazdinstva.o9.o6. 2004.stiv je napisao(la):Da vidimo , jel ima neko ko je pre registrovao poljoprivredno domaćinstvo 04.06 2004g.
Jedva nađoh:11.06.2004.stiv je napisao(la):Da vidimo , jel ima neko ko je pre registrovao poljoprivredno domaćinstvo 04.06 2004g.
To ni oni neznaju da odgovore,.miroslav217 je napisao(la):ja sam u radnom odnosu, prosle god. sam gazdinstvo prebacio na mamu koja je poljoprivredni penzioner pa sam prosao kako sam prosao. Da li neko zna ako sada prekinem radni odnos i pocnem da uplacujem PIO da li cu ostvariti pravo na subvencije u 2010 godini? U nedoumici sam da li mozda nisam zakasnio, tj. da li sam to trebao da uradim od 01.01.2010. Hvala unapred
znaci nisam jos zakasnio i ne moram da se prebacujem na poljoprivredni PIO dok ne krene obnova registracije )) hvala najlepserasa02 je napisao(la):@miroslav217
I ja sam prosle godine bio u slicnoj situaciji,staz mi je isao preko moje radnje do 15.04.2009. a od 16.04.sam se prijavio preko PIO poljoprivrede i bilo je sve OK.Bitno je samo ne podnositi zahtev za subvenciju dok ne sredis prijavu na pio poljoprivrede.