Registracija poljoprivrednih gazdinstava

ja sam bio pre neki dan da trazim uplatnicu da platim PIO, kad su mi rekli na salteru da NE MOGU da uplatim pio za ovu godinu dok mi ne stigne RESENJE a kada ce to biti to se ne zna. A hteo bi to da resim sto pre da budem spreman kada krenu subvencije.
ove godine sam se prijavio u PIO i platio za 2008 i dobio subvencije bez problema.

nego,
juce mi stiglo resenje kojim se utvrdjuje za 2008 i 2009 god. porez na dohodak na prihode od poljoprivrede i sumarstva i naknada za odvodnjavanje na zemljiste....
ovo me je bas iznenadilo jer sam mislio da se ovo vise NE placa. ::lose::

Jeste al ogranicilisu subvencije na 7500 za vestak 6000 zaseme i 5000 za naftu po hektaru (cifresu na djuture) a refakciju goriva na 60l po hektaru tako daje povrsina jako bitna, racuni nisu problem al povrsina 50% mi nedaju ugovore za zakup

Planiram da otvorim gazdinstvo po prvi put. Ne mogu dobiti subvencije za 2010. godinu, jer bih tek od 2010. placao PIO?

Kad se prijaviš za PIO, bar onaj deo P će ti se voditi od datuma od kad poseduješ neku zemlju na svom imenu. Tako da imaš mogućnost da platiš PIO i za 2009. pa da dobiješ subvencije za 2010. Naravno ti ćeš proceniti da li ti se to isplati, odnosno da li ćeš više dobiti za subvencije od onoga što ćeš platiti za PIO.

edit: Pošto tek prvi put otvaraš gazdinstvo, ja čak mislim da možeš dobiti subvencije za 2010. i ako počneš da plaćaš PIO od 2010. Nisam siguran za ovo pa proveri negde po uredbama.

dukej je napisao(la):
Kad se prijaviš za PIO, bar onaj deo P će ti se voditi od datuma od kad poseduješ neku zemlju na svom imenu. Tako da imaš mogućnost da platiš PIO i za 2009. pa da dobiješ subvencije za 2010. Naravno ti ćeš proceniti da li ti se to isplati, odnosno da li ćeš više dobiti za subvencije od onoga što ćeš platiti za PIO.

edit: Pošto tek prvi put otvaraš gazdinstvo, ja čak mislim da možeš dobiti subvencije za 2010. i ako počneš da plaćaš PIO od 2010. Nisam siguran za ovo pa proveri negde po uredbama.
Potpuno si u pravu nemoras da mislis.

ljusha,
a gde ti je krvna grupa, ph zemlje, izjava svih svedoka, partijska pristupnica, si vi, "personality" profil, dnk analiza, test na persu (sidu), bris grla, rengenski, skenerski, ultra snimci vitalnih delova, kopije izbornih rezultata od 2000. na ovamo, bilans stanja od 2000. na ovamo, popis mana i nedostataka, i ne znam sta jos bese, oces da te vrate sa saltera pa da cekas jos dva tri dana ponovo u redu? A i sta ces posle s tolikim parama?

Zaboravili ste navesti da treba i potvrda o vakcinaciji svinjskog gripa. To je najvaznije.

Imam jos par pitanja ::namigivanje::. Da li da se prijavim za PIO pre nego sto podnesem zahtev za subvencije? I sta se desi ako se ne plati PIO? :sta:.

Mislio sam na to, sta ako se nekada ne plati PIO, mada to nema veze sa temom. Znaci ja otvorim gazdinstvo, sredim za PIO i onda predam to za subvencije? Kako se pio placa? Od jednom, ili u ratama? Jer ne kontam kako to ide ako prvi put otvaram gazdinstvo i prvu godinu placam PIO.

PIO mora uplatiti ako oce da overi zdravstvenu knjizicu za sebe ili clanove porodice. Inace nema overe.

Da vidimo , jel ima neko ko je pre registrovao poljoprivredno domaćinstvo :sta: 04.06 2004g.

stiv je napisao(la):
Da vidimo , jel ima neko ko je pre registrovao poljoprivredno domaćinstvo :sta: 04.06 2004g.
Gde nadje to pitanje.Sad sam cackao po papirima i nadjem onaj za pocetak penzionog a navodno to je datum registracije gazdinstva.o9.o6. 2004.

ja sam u radnom odnosu, prosle god. sam gazdinstvo prebacio na mamu koja je poljoprivredni penzioner pa sam prosao kako sam prosao. Da li neko zna ako sada prekinem radni odnos i pocnem da uplacujem PIO da li cu ostvariti pravo na subvencije u 2010 godini? U nedoumici sam da li mozda nisam zakasnio, tj. da li sam to trebao da uradim od 01.01.2010. Hvala unapred

miroslav217 je napisao(la):
ja sam u radnom odnosu, prosle god. sam gazdinstvo prebacio na mamu koja je poljoprivredni penzioner pa sam prosao kako sam prosao. Da li neko zna ako sada prekinem radni odnos i pocnem da uplacujem PIO da li cu ostvariti pravo na subvencije u 2010 godini? U nedoumici sam da li mozda nisam zakasnio, tj. da li sam to trebao da uradim od 01.01.2010. Hvala unapred
To ni oni neznaju da odgovore,. :udri:

@miroslav217
I ja sam prosle godine bio u slicnoj situaciji,staz mi je isao preko moje radnje do 15.04.2009. a od 16.04.sam se prijavio preko PIO poljoprivrede i bilo je sve OK.Bitno je samo ne podnositi zahtev za subvenciju dok ne sredis prijavu na pio poljoprivrede.

rasa02 je napisao(la):
@miroslav217
I ja sam prosle godine bio u slicnoj situaciji,staz mi je isao preko moje radnje do 15.04.2009. a od 16.04.sam se prijavio preko PIO poljoprivrede i bilo je sve OK.Bitno je samo ne podnositi zahtev za subvenciju dok ne sredis prijavu na pio poljoprivrede.
znaci nisam jos zakasnio i ne moram da se prebacujem na poljoprivredni PIO dok ne krene obnova registracije :))) hvala najlepse

Nazad
Vrh