Registracija poljoprivrednih gazdinstava

I ja sam cuo da su pare legle. Idem sutra da proverim.
_________________________________________________Post je spojen: [time]1243428451[/time]_________________________________________________
Oldtajmer kad si predao zahtev.

Sada sam i ja dobio informaciju iz Uprave za trezor Novi Sad, da je danas isplata krenula i da su isplaceni, svi koji su predali prvi dan, tj. 4-tog maja. E sada kojim ce tempom ici, jos se ne zna... Ja 209-ti, jaoj ima da se nacekam. Ni refakciju jos nisam dobio, a predao sam sve 11-tog maja

Jel ima neko iz NS-a, da je predao posle mene ili oko datuma, kada i ja, a da je dobio pare:haha: :sta: :sta: :sta:

Juce sam cuo da je covek iz mog sela dobio pare za subvenciju a sigurno znam da je predao dan posle mene. Za sada ja nemam uplatu.

da ne citam sve imam jedno pitanje za vas. Kada ste predavali racune a niste imali dosta za vestacko djubrivo dali su vam primili to sto imate ili su vam vratili nazad? Jer moj Cale je juce bio da preda i nemam dosta za vestacko djubrivo fali mi malo vise od pola, i sluzbenica mu vrati kaze mora sve ili nista.

Pise lepo u dopuni uredbe, da ako ne ispunis 7500 din racuna, onda ti se isplacuje 2/3 od predatih racuna.Znaci ne moras sve odjednom.
Ali zasto ne predas samo naftu i seme, a za vestacko sacekas da ti se nakupe racuni.Zasto im ostavljati pare, koje ti sleduju.Mozes posle jos predati u septembru.

pa i na 7500 ti se ispaćuje 2/3 to jest 5000. Ja sam popunjavao ljudima sa onoliko koliko su mi doneli računa. Niko mi se nije žalio da mu nisu primili.

Da ali ako predas sad koliko imas na ostalo ces izgubiti pravo, jer samo jednom mozes da predas.....

Kod mene je kolega dobio pare.On je stariji PIO obveznik.Ja nisam dobio zato što sam novi osiguranik 2008god. i PIO još nije dostavio uverenje o plaćenom osiguranju za nas nove osiguranike ovima za registraciju da bih mogli da ubacuju zahteve.Kažu da će biti ovih dana barem kod nas

Izgleda da svaki trezor tumaci sta hoce. Potvrdu da sam platio pio za 2008 sam dobio i prilozio prilikom predaje racuna tako da nema sta da proveravaju.

Ja isto mislim da za nove na PIO nema sta da se proverava, jer je svima trebala potvrda i nisu hteli ni da prime zahtev ako nemas potvrdu. Mada ja mislim da se proverava i da li je isplacen porez na zemlju koja je u vlasnistvu, ali ovo nije sigurno, to je onaj obrazac pored zahteva koji se popunjavao. Inace kod nas u NS-u su mi rekli da idu redom, e sada koliko im se moze verovati, to cemo jos videti. Inace moj komsija je predao 5-tog, i zvali su ga da popravi racune jer je predao Otpremnice, pa je tu bio neki problem. Iz tog mogu da zakljucim da valjda idu redom...Mada ko ce ih znati, ako imas vezu, u UT ubace te ranije, tako je kod nas bilo prosle godine :udri: :udri: :udri:

dragansavin je napisao(la):
da ne citam sve imam jedno pitanje za vas. Kada ste predavali racune a niste imali dosta za vestacko djubrivo dali su vam primili to sto imate ili su vam vratili nazad? Jer moj Cale je juce bio da preda i nemam dosta za vestacko djubrivo fali mi malo vise od pola, i sluzbenica mu vrati kaze mora sve ili nista.

I u Vrbasu su tražili da imaš kompletnu svotu koja ti sleduje za veštak ili da ne predaješ,nego kada sakupiš komplet pa tek onda.
Na moju primedbu da u uredbi piše da se ne mora predati celokupna svota za veštak rečeno mi je da su dobili od trezora instrukcije i da moraju da se striktno pridržavaju.

Ja sam nedavno u Vrbasu predao zahtev za subvenciju sa nedovoljno racuna za djubrivo. Prvo su odbili da prime tako, a kada sam im rekao rekao da zelim da se odreknem tog dela sto mi jos pripada, onda su prihvatili, ali su bili zacudjeni. Radi se o tome da sa penzionerskom subvencijom od 3600 din, tim odricanjem ne gubim mnogo, gotovo nista, svega par hiljada dinara. Kad sam im to objasnio, slozili su se sa mnom. Da je subvencija ostala na 12 000 din. ja bih bogami kompletirao sve racune.

ja sam i predao za sad naftu i seme ,mada nemogu ni u septembru da sakupim svo djubrivo. A za PIO nit me neko pitao kad sam predavao ama nista, kad to treba da se preda.

Ja sam uredno predao sve račune od goriva, otpremnice-račune za seme i đubrivo, ali mi nisu ništa obradili sve dok nisam dobio potvrdu iz PIO, koju sam čekao dve nedelje. A sada su mi je i poštom poslali, verovatno zabunom.

Nazad
Vrh