Registracija poljoprivrednih gazdinstava

Ministarstvo poljoprivrede danas je počelo isplatu 12.000 dinara po hektaru registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima za 2009. godinu, a na osnovu Uredbe o regresiranju repromaterijala za ratarsku i povrtarsku proizvodnju u 2009. godini, izjavio je ministar Saša Dragin."Očekujemo da će subvencije stići na vreme u povoljan trenutak za agrotehničke rokove", kazao je on novinarima prilikom posete imanju Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB).Novac za subvencije će biti isplaćivan čitavog leta, kazao je Dragin i precizirao da će u narednih sedam dana biti isplaćivano po 100 miliona dinara dnevno.

Kako je dodao, "sa Ministarstvom finasija je dogovoreno da kvote za isplatu subvencija budu oko dve milijarde dinara mesečno, što će omogućiti da se isplati najveći deo subvencija po hektaru".
"Do sada se za subvencije prijavilo oko 12.000 gazdinstava", rekao je Dragin, ali je dodao da se ukupna suma za isplatu još ne zna, jer je prijavljivanje poljoprivrednika u toku.On je podsetio da je ove godine registrovano 333.000 gazdinstava, za oko 100.000 manje nego lane i ocenio da je to realan broj.

Dragin je kazao i da je ostalo još oko 800 miliona dinara dugovanja poljoprivrednicima iz prošle godine, što će takođe biti isplaćeno.Izrazio je očekivanje i da će sopstveni prihodi Ministrastva poljoprivrede biti viši nego lane, jer su sve subvencije za ovu godinu vezane i za ispunjavanje obaveza od strane poljoprivrednika.

Ajde da vidimo i to, hoce li tako biti. Ja sam predao 8-moj maja zajedno zahtev za refakciju i za regres repromaterijala, tj.12.000 po hektaru. Nista jos nisam dobio. Nasa uprava za trezor uvek kasni, ili provlace one sa vezama, jer je prosle godine bilo ljudi koji su predali posle mene, i dobili odmah, a ja posle jedno mesec dana... :udri: :udri: :udri: :nono: :nono: :nono:

pocela isplata 12000 dinara/ha za 2009 godinu :veseljak:: :veseljak:: :veseljak:: :veseljak:: :veseljak::
_________________________________________________Post je spojen: [time]1242756249[/time]_________________________________________________
predao 4.maja u 9 ujutru....sutra cemo videti da li su legle pare!!!!!!

Ja sam predao 4. maja i bo negde 15-ti u Backo Palanackoj opstini. Pare od refakcije odavno dobio,a sutra zovem banku da vidim ima li sta od subvencija.

E jbg i ja sam predao 4 maja i u Senti sam bio 20-ti po redu! A akcizu sam dobio tek juce! :sta:

Jel dobio ko pare za subvencije. Ministar kaze da su poceli sa isplatom,pa me interesuje da li vredi ici u banku.

Ja sam danas nešto čuo i ne znam da li je šala ili stvarno. Navodno poljoprivredni penzioneri (komercijalna gazdinstva) dobijaju samo 30% od subvencija. Navodno je izašlo u službenom glasniku a po uredbi vlade od 14 ili 15 maja. To mi je ispričao brat čije se gazdinstvo vodi na njegovu majku koja je polj. penzioner. Ja mislim da ga to neko pali ali on kaže da je video fotokopiju iz sl. glasnika. :sta:

te uredbe nema, verovatno ga tovare, mada....ko zna..........
Bio danas do poreske, gledali me kao da sam pao s Marsa-nemaju pojma da su krenule isplate(sto znaci da nisu...)

Na zalost, izgleda da je istina, nasao sam na sajtu Poljoprivrednog savetodavstva. Neverovatno, kako se igraju sa nama. Prvo su ukinuli 40 000 nekomercijalnim starackim domacinstvima, a sad i subvenciju sveli na 3 600.

Izmena Uredbe o regresiranju repromaterijala

1. Nosioc registrovanog PG koji je korisnik penzije ostvarene po osnovu poljoprivredne delatnosti osim korisnika invalidske poljoprivredne penzije ima pravo na regresiranje repromaterijala u iznosu 30% od iznosa predvidjenog za min. djubrivo, seme i gorivo, tj na 3600 din po hektaru.

2. Registrovana poljoprivredna gazdinstva za prijavljene površine pod duvanom u 2009. godini pored 12000 din /ha imaju i pravo na 20000 din/ha. Na ovaj način je izmenjen član 5. stav 2 uredbe o regresiranju repromaterijala tako da se za površine pod duvanom u 2008. regres ne može ostvariti.

_________________________________________________Post je spojen: [time]1242912374[/time]_________________________________________________
Izmene Uredbe o registru PG

1. U 2009. godini upis u registar se vrši do kraja kalendarske godine , s tim što gazdinstva koja su upisana u registar posle 15. aprila nemaju pravo na subvencije u ovoj godini. Ovom izmenom omogućeno je korišćenje subvencije za samozapošljavanje u poljoprivredi koja se ostvaruje preko Nacionalne službe za zapošljavanje.

2. Pošto je prethodno ukinuta Uredba o podršci nekomercijalnim gazdinstvima u visini od 40000 dinara, izmenom uredbe o registru nekomercijalna gazdinstva imaju pravo na subvencije.

Danas sam zvao ministarstvo, rekli mi da je isplata krenula, i da se za tacnije informacije obratim Trezoru, da mi kazu kad ce biti isplacivan Zrenjanin.
U Trezoru mi rekli da nisu jos ni dinar prebacili za subvencije za 2009 godinu, da nisu ni dobili nalog da prebacuju novac, i da ne znaju kad ce ga dobiti.
Kada sam rekao da je ministar izjavio, sta je vec izjavio...,rekli su mi da zovem ministra onda, i da mi on da pare, jer oni nemaju.....

Ma hoce on nego je mlad pa ga ovi stariji stalno nesto zavrnu i on izvisi... ::namigivanje::

Registrovao sam polj.gaz.2008 god.kao penzioner ne poljoprivredni,šta meni sleduje po tim pravilnicima.Nisam upoznat,pa bih vam bio zahvalan ako bi mi neko odgovorio.Da li je isto kao i prošle godine.
Pozdrav od Porodice Zlatković.

Posto nisi obveznik poljoprivrednog penziono invalidskog osiguranja nemas pravo na 12000 po ha ali imas pravo na povracaj akcize za gorivo u kolicini od 60 lit /ha.

Nazad
Vrh