Refakcija za naftu

Pa uploaduj ga kao sliku....

@diklofen
meni je danas g djica koja radi na salteru u upravi za trezor u Rumi objasnila da se racuni od goriva koje predam za refakciju nece moci koristiti i za subvencije(ako ih bude tj ako se gospoda iz min.polj.smiluju):zli::zli::zli:

JA sam napisao šta su mi rekli.I još mi je pokazala tucu zahteva za refakciju koju su od jutros primili.Ja nisam hteo da ih pitam za subvencije ali su one mene pitale znam li išta.Eto dokle to ide.

@diklofen
meni je danas g djica koja radi na salteru u upravi za trezor u Rumi objasnila da se racuni od goriva koje predam za refakciju nece moci koristiti i za subvencije(ako ih bude tj ako se gospoda iz min.polj.smiluju)

oBJASNIO SAM TALIANU KAO SE RAČUNI KORISTE ZA SUBVENCIJE,REFAKCIJU I PDV TO VAŽI ZA SVE VAS I KOJI NISTE U PDV-U I NEMOJTE DA PUNO RAZMIŠLJATE, GDE JE LOGIKA ONOJ GOSPOĐI U RUMI KOJA JE TAKO REKLA , NEMOŽE NEKO DA RADI PO SVOM NAHOĐENJU AKO JOJ NIJE JASNO NEK PITA SVOJE NADLEŽNE, MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE NEMA VEZE SA NAČINOM PRAVDANJA SREDSTAVA, NADLEŽNA JE UPRAVA ZA TREZOR A ONI IMAJU SVOJA PRAVILA. NAIŠAO SAM NA DOSTA RAZLIČITIH NAČINA I TUMAČENJA U PANČEVU KAKO RADE JESTE A JE STROGO ALI SMATRAM DA JE SVE PO ZAKONU A UVEK MOŽETE DA PITATE ZA SAVET I NADLEŽNE I RADNIKE-REFERENTE.

Uvek možete nazvati ministarstvo , oni će vam objasniti - bar mene do sada nisu ispalili . Za povraćaj AKCIZA se predaju original fiskalni računi sa pečatom i potpisom na poleđini i ispunjen obrazac. Za SUBVENCIJE su potrebni kopija fiskalnog računa koju su overili pri predaji za akcizu (znači može više računa na jednom listu koji overavaju sa pečatom i datumom predaje za akcizu i naravno potpis službenika na šalteru) . Uz te kopije se predaju i gotovinski račun. Nadam se da sam nekom pomogao .

oBJASNIO SAM TALIANU KAO SE RAČUNI KORISTE ZA SUBVENCIJE,REFAKCIJU I PDV TO VAŽI ZA SVE VAS I KOJI NISTE U PDV-U I NEMOJTE DA PUNO RAZMIŠLJATE, GDE JE LOGIKA ONOJ GOSPOĐI U RUMI KOJA JE TAKO REKLA , NEMOŽE NEKO DA RADI PO SVOM NAHOĐENJU AKO JOJ NIJE JASNO NEK PITA SVOJE NADLEŽNE, MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE NEMA VEZE SA NAČINOM PRAVDANJA SREDSTAVA, NADLEŽNA JE UPRAVA ZA TREZOR A ONI IMAJU SVOJA PRAVILA. NAIŠAO SAM NA DOSTA RAZLIČITIH NAČINA I TUMAČENJA U PANČEVU KAKO RADE JESTE A JE STROGO ALI SMATRAM DA JE SVE PO ZAKONU A UVEK MOŽETE DA PITATE ZA SAVET I NADLEŽNE I RADNIKE-REFERENTE.
vidis da mogu da rade ko sta hoce kako se kod nas ne primaju racuni a kod vas se primaju znaci da uprava za trezor u srbiji nema ista pravila kao uprava za trezor u vojvodini.

Jutros sam bio u Pancevu i hteo da predam racune za refekciju na starom obrazcu, gospodja mi je rekla da oni ne primaju. Kada sam joj rekao da u nekim trezirima primaju, odgovorila mi je da je njima njihov direktor filijale rekao da ne primaju dok ne izadje uredba. Inace treba odvajati ed od obicnog dizela.
Trezori rade svaki za sebe, u zavisnosti kako odluci lokalni nadlezni. Ovi sto primaju verovatno primaju unapred, da bi im kasnije bila manja guzva, ali svejedno ce biti guzve posto svi koji su predali za refakciju, moraju da predaju ponovo i za subvenciju, tako da je nama svejedno.

Ćale je juče predao račune za naftu, i posebno je odvajao D2 i Euro dizel, i ova žena mu je rekla da će pare biti od 5 do 7 dana, i da će trebati pisani računi (za naftu) da bi se dobile subvencije ...

Tacno,za subvenciju bez obzira da li je u pitanju gorivo,seme ili djubrivo pored fiskalnog racuna potreban i gotovinski racun na ime (i broj) nosioca polj.gazdinstva ,naravno ako bude nesto ove godine od subvencije::jako_besan::::jako_besan::::jako_besan::

To sam teo reći gotovinski... Ako se ja nevarm prošlih godina to nije trebalo...

E ovako mi krupne zverke tj seoski tajkuni preko 10 hektara imamo pravo na refakciju akcize koliko smo i obnovili sad u martu i aprilu.Znaci ko ima do 100 hektara dobice povracaj akcize od subvencije kanda nema nista ko ima preko 10 hektara

Ja sam predao danas fiskalne račune za refakciju, a overili su mi fotokopiju tih računa ako bude potrebno za subvenciju važiće.

Neznam nisam pitao kad je leglo ali je sve isplaceno i danas podignuto,izgleda da ima bar u necemu straha kod ovih u ministarstvu pa su sve isplatili.

Nazad
Vrh