Refakcija za naftu

U 2011 g. akciza za d2 je 35.- a za evrodizel 37.- , ali to treba ovih dana da se izjednači, tj poskupi dizel d2.
Београд, 19. мај 2011. године – Влада Републике Србије усвојила је на данашњој седници Предлог закона о изменама Закона о акцизама, којим се укидају различите акцизе на различите врсте нафтних деривата и уводе јединствене акцизе за бензин и за дизел горива.
Према овом документу, за све врсте моторног бензина важиће јединствена акциза од 49,5 динара за литар, а за дизел горива 37 динара по литру.

Poslednja izmena:
Siguran, isplati se kupiti gorivo a ne račune, a 30,47 je bilo u 2010 god.
Inače računi se mogu predati i u jesen, mislim da je do kraja novembra, ali proveri to u trezoru.
Čuo sam u Pančevu da ko ima pšenicu može dati i fiskalne od prošle godine za refakciju ali mislim da to sigurno treba proveriti.
Zahtev, formular se ispisuje posebno na d2 i posebno za evrodizel, po mesecima.

Predao sam danas racune za refakciju u Pancevu, poceli su da primaju. Za subvenciju prijavljivanje od 15.06., tako mi je rekla. Nije bilo nikakve guzve. Javicu kade bude legao novac.

Ne, ne predajes 60lit po ha, vec dobijas akcizu za najvise 60lit/ha, a to je 60 x 35din = 2100,00din po ha, racune predajes regularno ono sto predajes i za subvenciju a to je 4000,00 din /ha

E, sada sam se i ja zamislio, pogresio sam, izvinjam se. Prosle godine sam nakon predatih 4000din po hektaru imao jos prostora za refakciju, gospodja iz trezora mi je rekla koliko jos mogu da predam i ja sam naknadno jos jednom predao racune i dobio refakciju nazada. Izvinjavam se na pogresnom postu.

Ma i ja sam prošle godine stavio sve račune na gomilu, dao komšiji a on je to tamo predao pa tako da nemam pojma koliko i čega su uzeli.A prošle godine su vredeli računi od oktobra neznam dali je i ove godine tako.U svakom slučaju hvala ljudi.

Za refakciju samo ovogodišnji računi, a za subvencije mogu i prošlogodišnji računi.

Mnogo se zbunjujete.Kad predate za refakcuju imate dovoljno i za subvenciju.Jedino ako je kod vas nafta ispod 65din. Kod nas su prvo primali za refakciju i rekli da za subvenciju ako je bude(nisu znali da ce je biti za sve) netreba drugi racuni osim ti isti jer zalezu za 4000din. po hektaru.

@Srdjuanzorz ko ima za refakciju, a uz to ima i gotovinske racune na ime, imace dosta i za subvencije.

Nazad
Vrh