Refakcija za naftu

Izvini talianu nisam mogao ranije. Za refakciju daješ orginal fiskalne račune overene sa druge strane od strane prodvca i brojem tvoga gazdinstva, knjigovođi daješ kopiju fiskalnog računa sa orginalnim gotovinskim računom (ili PDV računom kako ga vi zovete) ali kopiraj još jedan primerak fiskalnih računa biće ti potrebni ako budu subvencije-regres, mi u Padini tražimo za regres PDV račun u dva primeraka pošto kod knjigovođe kao što sam napomenuo mora ići orginal, to važi normalno za Vas koji ste u sistemu PDV-a, mogao bi ti da overaaš PDV račun u sudu ili u opštini što bi te dovelo do naknadnog troška a ja mislim da tamo gde si koperant zadruga-otkupna stanica da nije problem da ti izdaju pdv račun u dva primerka to nije protiv zakona ali iz moje prakse monoge firme su se zapitali što će ti to itd ... kao navodno PDV račun je jedinstven ali imaš nas raznih.::spreman na sve::

Daj više formulara, a inače idu posebno za svaki mesec i odvojeno za dizel i evrodizel , jer nisu iste akcize.

Ma kod nas je bio u opticaju formular sa 20-tak rubrika, jer ja imam gomilu računa od 1000 - 2000 din, kako sam tankovao ferčiku...

Naravno.... Može i na email, a možeš i ovde na forum da postaviš skeniranu "sliku" pa ću odatle skinuti...

sad sam zvao trzor oni nisu dobili ni formulare niti su dobili zeleno svetlo'odozgo' covek kaze da se jos ne isplacuje refakcija i da mu nije jasno kako se u drugim opstinama primaju racuni. ko je ovde lud?

Poslednja izmena:
Danas bio u somborskom trezoru , kažu nikakve refakcije dok se ne donesu uredbe.Posle razmišljam možda su se neke opštine (koje trenutno primaju formulare) organizovale da bi kasnije imali što manje gužvi.

danas sam isao da predam kazu od danas startovalo predao sam bio sam oko 10 ti na listi od jutros al mi ovaj rece da ne veruje da ce brzo da isplate videcemo kako ce bude samo nek daju :D

Jutros predao U Temerinu ... poceli sa prijemom 20.05 , verovatno primaju da bi imali manje posla ( ako ) izadju uredbe za subvencije

NOVI SAD trezor prima refakciju i moraju da se razdvajaju ed.i obični d2 ko preda račune sad koji su do maja znači zaključno sa aprilom isplata odmah a ako se preda i maj tek u junu isplaćuju!!!!pozzzz za drugare

U Sečnju se primaju računi.Na obrascim je razdvojen dizel i evrodizel.Predaju se original fiskalni računi.
Kada sam ih pitao ,a šta će biti ako bude trebalo za subvencije da se uz gotovinski priloži i taj fiskalni,odgovorili su mi da ne znaju ni oni.
Imam nov formular skeniran ali ne mogu da ga nikako postavim?

Nazad
Vrh