Refakcija za naftu

Najverovatnije. Moraju valjda prvo da proglase pobednika tendera, i da ovaj izadje sa cenom.

Pricam o refakciji, ne o subvenciji, refakcija se vraca svakog meseca, to je vazilo od 01.01 do 15. 03., pa kada smo dobili bonove nije vazilo, pa kada su prestali da vaze bonovi, vazi ponovo, pa nece vaziti od 15.09. kada dobijemo novu subvenciju.

I sta sad, ko je kupio naftu u periodu od prestanka vazenja bonova do 15.9 .2012, ima pravo na refakciju za tu naftu?
Ovih dana idem do trezora da se raspitam.

Pricam o refakciji, ne o subvenciji, refakcija se vraca svakog meseca, to je vazilo od 01.01 do 15. 03., pa kada smo dobili bonove nije vazilo, pa kada su prestali da vaze bonovi, vazi ponovo, pa nece vaziti od 15.09. kada dobijemo novu subvenciju.

Reci mi na koliko litara imamo pravo? 20L/ha?

Ako smo uzeli bonove, i uzećemo ovo od 15.9. i koliko može refakcije još da se izvuče od 1.1. do 15. 3.???

Mislim da jeste 20l po ha prijavljenog gazdinstva, ja imam nekih 10ak racuna u tom periodu pre bonova, to cu uzeti nije problem. Jedino ne znam da li ima refakcije za period izmedju onih bonova i ovih sada koji ce krenuti od 15.09. ?

Pa ako već podigneš one do 15.3. a pretpostavljamo da imamo pravo na 20L, onda sve i da imamo račune u tom periodu od bonova do 15.9. nemamo pravo....

Ja sam uzeo bonove i refakciju od 1.1-16.03... Danas odem u trezor, kaze mi zena nemate pravo na ovaj regres. Ja pitam - Zasto??? Kaze ona - Zato...

Ja objasnjavao da refakcija i regres nisu isto, ali ne vredi... Kaze uzeli ste bonove, od ovog novog nema nista...

E sad, ti budi pametan, o NS-u se radi, plus radi nova neka i to jako bezobrazna i neprijatna devojka...

U trezoru Temerin mi kaze stanje za refakciju mi je NULA . Naravno iskoristio racune od 01.01 - 16.03 ali kaze da imam prava na ove racune od 15.09. i da je dovoljan jedan fiskalni isecak sa BPG i potpisom

Mislis da racune za gorivo od 15.9 (koji trebaju za onaj povracaj od 76 din /lit , a za 40 l/ha) iskoristis i za refakciju?

Aj posto ovih dana slabo sam pratio medije nek mi neko objasni sta ce i kolko ce da nam daju refakcije. Takodje i ja sam cuo za 76 din. a pre neki dan neko mi rece da ce biti samo nekih 20 i nesto din. gde je istina i o cemu se radi?:ppozdrav:

Danas sa bio u trezoru. Radnica na salteru kaze da se od 15 moze sipati nafta, a najbolje je podnositi racune za naftu i subvenciju zajedno, inace za refakciju mora se podnositi novi racuni.
Sta znaci refakcija a sta ostalo nemam pojma, samo sam shvatio da cu ove racune zajedno predati.

Pobrka ti sad lonce i poklopce ... :haha: .. Zbunices nekog ko ne zna bas nista . Zahtev u iznosu ( umanjen od avansa ko je uzeo ) 6420 din se predaje od juce i danas ( kako gde ). Racuni od nafte se predaju posle 15.09 ( naravno sa datumom posle 15.09 40L/Ha ) Tu ti je i refakcija uracunata ;-)

Ove god nisam podneo ni jedan zahtev za refakciju znaci imam pravo jel?

Mislim da za sad vaze samo racuni do 16.03 .. 20L/Ha . Ako zelis ostalo sto si kupio tokom leta raspitaj se da li ces imati pravo na ovu jesenju rundu . Mada ako imas racuna 60L/Ha bolje to uzmi . Sigurnije ti je . Ja da sam imao racune ja bi za sve uzeo refakciju

Jel rečeno uopšte sa kojih pumpi će priznavati fiskalne, NIS ili? I nisam razumeo ono za dvostruko kucanje fiskalnog, jel ja uzimam oba primerka ili jedan potpisujem i ostavljam na pumpi a jedan svakako meni za u trezor da podnesem?

Nazad
Vrh