Refakcija za naftu

Ja sam bio danas u Trezoru i kažu ako predam zahtev za refakciju neću da dobijem ostatak bonova u Septembru. Ovde kao i uvek jebe lud zbunjenog. Šta je istina videćemo na kraju.

Kod nas jutros u trezoru kazu:Samo pravna lica imaju pravo na povracaj akcize za dizel gorivo...ostali prccccc...mozda na jesen ako podele ostatak bonova pa ce da razmisle.

Diklofen...ovo sam cuo od usta radnice na salteru.Da li je to tacno ili ne,ne bih znao reci,ali od kada su kod vas i u Novom Sadu poceli da primaju zahteve ,ovo je 4-ti put da dobijam negativan odgovor na salteru RPG.

Evo ako mogu ja jos nekako da pomognem. Uglavnom, zena na salteru mi je kada sam joj dao broj gazdinstva, sa kompjutera procitala na koliko litara imam pravo za refakciju. Uglavnom posto sam uzeo bonove, to je broj hektara puta 20 litara, i rekla mi je da posto sam uzeo bonove sammo racuni od 1.1-13.3 idu...

Na moje pitanje - Hoce biti bonova na jesen, nasmejala se i rekla - Pitaj boga, ko ce znati..

Toliko...

Inace sto se tice placanja, jos nista nisu platili...Bankrotirala drzava garant, samo nece da kazu...

PS: cudno kako niko subvencije ne spominje, pa za sta smo mi strajkovali nije mi jasno...

Moj savetodavac nema pojma da nam sleduje refakcija i kaze da prvi put cuje za to da ce biti uopste.
Na temu bankrota veoma ste blizu i to je cinjenica.
Na temu zasta smo strajkovali,kada sam rekao da treba ostati po kg svi su se bunili sada cemo dobiti sipak.
I konstatacija je glavna bicemo je...i ove godine,kukuruz pada cena psenica pada prinos cena stoke nikakva....ko prezivi pricace.

E da, i ja sam cuo za neke price da su odredjene persone dobile pare, kombajne, traktore...Uzas...

Molim da ne lupate gluposti, ili blaze receno, da ne pricate nesto zasta niste sigurni da je bas tako.
Onaj ko je bio na dogovorima pre protesta u Novom Sadu zna o cemu se radi.

Ljudi podnosite zahteve za sve što se nudi.Setite se nuđenog avansa pred izbore (pare legale i nedeljom) jel će ko nije uzeo dobiti kamatu i zahvalnicu.Ja predao zahtev za razliku po 20l po h prošle nedelje(titel)rekli neće pare biti brzo kao avans.

Nazad
Vrh