Refakcija za naftu

Raspisan je tender i uskoro ce se znati pobednik. Ti uvek dobijes svoj primerak fiskalnog, nema dva za tebe.

Ajd bas da vidim i ta dva fiskalna racuna.

Poslednja izmena:
Gospodja u Uprazi za trezor mi je rekla da naftu podignem iskljucivo na NIS-ovim pumpama. 40litara po hektoru se moze dobiti i dobijaju se dva fiskalna racuna. Oni ce posle da isplacuju na racun povracaj od nekih 37dinara po litri ako sam dobro razumeo. I da, 6400dinara daju po hektaru. Bio sam juce i dobio ove informacije.

На основу члана 13. Закона о пољопривреди и руралном развоју(„Службени гласник РС”, број 41/09), члана 7. Закона о буџету РепубликеСрбије за 2012. годину („Службени гласник РС”, број 101/11) и члана 42. став 1.Закона о Влади („Службени гласник РС”, бр. 55/05, 71/05 – исправка, 101/07,65/08, 16/11, 68/12-УС и 72/12),Влада доносиУ Р Е Д Б УО УСЛОВИМА И НАЧИНУ КОРИШЋЕЊА СРЕДСТАВА ЗА РЕГРЕСИРАЊЕДИЗЕЛ ГОРИВА ЗА ЈЕСЕЊЕ РАДОВЕ У ПОЉОПРИВРЕДИУ 2012. ГОДИНИ- Уредба је објављена у „Службеном гласнику РС”, број 85/12-Члан 1.Овом уредбом уређују се услови и начин коришћења средстава зарегресирање дизел горива, и то: дизел горива Д-2, односно евродизела зајесење радове у пољопривреди у 2012. години.Средства за регресирање из става 1. овог члана не односе се на пашњаке,рибњаке, баре и друго неплодно земљиште.Малопродајна цена дизел горива Д-2, односно евродизела из става 1. овогчлана регресира се у висини од 23,00 динара по литру, у висини рефакције ускладу са прописом којим се уређују акцизе, као и у висини попуста којиодобрава дистрибутер дизел горива који је овлашћен за дистрибуцију дизелгорива (у даљем тексту: овлашћени дистрибутер) на основу спроведеног јавногпозива.Члан 2.Продају дизел горива Д-2, односно евродизела из члана 1. ове уредбе,обављаће овлашћени дистрибутер изабран путем јавног позива који расписујеМинистарство пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управа за аграрнаплаћања (у даљем тексту: Министарство).Овлашћени дистрибутер, у смислу ове уредбе, јесте лице које јерегистровано код Агенције за привредне регистре и бави се продајом на малодеривата нафте.Овлашћени дистрибутер приликом продаје на мало дизел горива Д-2,односно евродизела из члана 1. ове уредбе, која се обавља у периоду од 15.септембра до 15. новембра 2012. године, издаје фискални исечак у два примерка ина полеђини тих исечака дужан је да упише број пољопривредног газдинства иовери печатом и потписом.Члан 3.Избор овлашћеног дистрибутера из члана 2. ове уредбе врши се наоснову највишег износа понуђеног попуста у односу на малопродајну ценудизел горива Д-2 и на основу највишег износа понуђеног попуста у односу наодредиву малопродајну цену евродизела, под условом да може да обезбедидистрибуцију на целој територији Републике Србије, на начин утврђен јавнимпозивом.2Министарство закључује уговор са изабраним овлашћеним дистрибутеромкојим се ближе регулишу међусобна права и обавезе.Члан 4.Право на регресирање дизел горива Д-2, односно евродизела (у даљемтексту: дизел гориво) има физичко лице-носилац породичног пољопривредноггаздинства (у даљем тексту: физичко лице) уписано у Регистарпољопривредних газдинстава (у даљем тексту: Регистар) у складу саПравилником о начину и условима уписа и вођења Регистра пољопривреднихгаздинстава, обрасцима захтева за упис и промену података и прилога,документацији која се прилаже уз захтев, начину чувања податка, као иусловима за пасивни статус пољопривредног газдинства („Службени гласникРС”, бр. 111/09, 21/10, 89/10, 22/11, 97/11 и 15/12 – у даљем тексту: Правилник)и налази се у активном статусу, у количини од 40 литара по хектарупријављеног обрадивог земљишта, у складу са Правилником на дан 9. априла2012. године.Члан 5.Захтев за остваривање права за регресирање дизел горива подноси се удва примерка Министарству финансија и привреде – Управи за трезор (у даљемтексту: Управа) најкасније до 22. новембра 2012. године на Обрасцу – Захтев зарегресирање дизел горива за јесење радове у 2012. години (у даљем тексту: захтев), којије одштампан уз ову уредбу и чини њен саставни део.Ако физичко лице подноси захтев за евродизел дужно је да уз захтевдостави фотокопију саобраћајне књижице (дозволе) на своје име, односнофотокопију уговора о коришћењу машине са фотокопијом саобраћајнекњижице (дозволе) за ту машину.Уз захтев из става 1. овог члана подноси се и оригинал фискалног исечкаиздат у складу са законом којим се уређују фискалне касе на чијој полеђини јеовлашћени дистрибутер који га је издао уписао број пољопривредноггаздинства и оверио га печатом и потписом.Физичко лице може поднети захтев на основу ове уредбе само једанпут.Приликом пријема захтева, запослени у Управи уписује на оба примерказахтева датум и време пријема захтева, оверава их потписом и један примеракзахтева враћа подносиоцу захтева као доказ да је захтев примљен.Члан 6.Управа, после упоређивања података из захтева и података из фискалногисечка са подацима о пријављеним површинама из члана 4. ове уредбе, издајерешење о остваривању права на регресирано дизел гориво и испоставља налогза пренос средстава по основу регресирања на наменски рачун пољопривредноггаздинства код пословне банке.Члан 7.Управа води евиденцију о лицима из члана 4. ове уредбе, количини дизелгорива и исплаћеном износу средстава по основу права на регресирање дизелгорива и о томе обавештава министарство надлежно за послове пољопривреде.3Члан 8.Исплата средстава остварених по основу права на регресирање дизелгорива врши се према редоследу подношења захтева до износа одређеногпосебним актом Владе.Члан 9.Новчаном казном од 100.000 до 1.500.000 динара казниће се за прекршајовлашћени дистрибутер - правно лице ако одбије да попуни фискални исечаксупротно условима из члана 2. став 3. ове уредбе.Новчаном казном од 10.000 до 50.000 динара казниће се за прекршај изстава 1. овог члана и одговорно лице у правном лицу.Новчаном казном од 100.000 до 500.000 динара казниће се за прекршај изстава 1. овог члана овлашћени дистрибутер - предузетник.Новчаном казном од 20.000 до 150.000 динара казниће се за прекршајфизичко лице-носилац породичног пољопривредног газдинства ако не обавијесење радове на површинама наведеним у Регистру у складу са поднетимзахтевом.Члан 10.Надзор над спровођењем ове уредбе обавља министарство надлежно запослове пољопривреде.Члан 11Ова уредба ступа на снагу наредног дана од дана објављивања у„Службеном гласнику Републике Србије”.05 Број:У Београду, ______________ 2012. године

Danas sam pokusao da predam racune za refakciju koji se odnose na januar, februar i mart. Gospodja mi je rekla da od toga nema nista, tj da nece birti refakcije za prva tri meseca 2012, moci cu da predam tek za ove racune od 15.09.

Pa već je par puta o tome sve vrlo lepo objašnjeno.Jel Vi uopšte čitate postove kako pristižu ili....

Danas sam predao za refakciju racune za januar, februar i mart 2012. Prvo su mi rekli da ne moze, pa sam onda isao kod sefa, pa sam se sa njim razjasnjavao i na kraju su mi primili racune za refakciju, znaci, ipak moze, cak sam se pozivao i na forum, da su neki dobili novac jos davno i da to vazi citave godine.:osmeh:

Danas sam predao za refakciju racune za januar, februar i mart 2012. Prvo su mi rekli da ne moze, pa sam onda isao kod sefa, pa sam se sa njim razjasnjavao i na kraju su mi primili racune za refakciju, znaci, ipak moze, cak sam se pozivao i na forum, da su neki dobili novac jos davno i da to vazi citave godine.:osmeh:
Pa normalno sve sto ne iskoriste iz budzeta na refundaciju oni to na ravne casti dele .... :ideja:

Da, iskoristio sam i bonove i ovo sada regresirano gorivo, sve sam predao, a za prva tri meseca nismo bili pokriveni ni sa cim osim sa refakcijom, i to sam predao nakon rasprave u trezoru. Mislim da nista nece biti umanjeno.

pozdrav samo jedno pitanje jel kada pise regres za gorivo isto sto i refakcija ili sta,a uzimao sam bonove proletos.hvala

Nazad
Vrh