Refakcija za naftu

E, ako je tako onda sam se ja malo zajebao, posto sam ja refakciju zavrsio, a sa istim kopijama + gotovinskim originalima hteo da zavrsim i subvenciju.

Meni su posle malo ubedjivanja prihvatili kopije fiskalnih racuna za refakciju, s tim sto su trazili originale na uvid.

Posto sam u sistemu PDV i MORAM da cuvam originale, i za subvenciju ce primati kopije.

U ovoj zemlji j... lud zbunjenog na svakom koraku (salteru)!

Juče uplaćene pare za refakciju predao u prošli petak tačno za 7 dana i pola od tih računa sam imao iz juna i za njih sam dobio pare ,predao originale a overene fotokopije mi je rekla službenica da čuvam za subvencije.

Onoliko, koliko je iznosila akciza na kupljeni tip goriva, na dan kad je izdat fiskalni isečak.... koliko znam to je ove godine 35 din/lit. za D2 odnosno 37 din/lit za Eurodizel.

E, ako je tako onda sam se ja malo zajebao, posto sam ja refakciju zavrsio, a sa istim kopijama + gotovinskim originalima hteo da zavrsim i subvenciju.
Zemljače o ovom sam već pisao uradi ovako i nemaš problema; 1. Za refakciju nafte idu orginalni fiskalni računi koje si prethodno kopirao. 2.Kopije računa fisklanih jedan primerak daješ knjigovođi sa orginalnim gotovinskim računom (ako si u sistemu PDV-a) 3. Za regres daješ kopije fiskalnih računa sa opet orginalnim gotovinskim računom. Sad ćete pitati a otkud dva gotovinska računa, postoje dve mogućnosti, tražite od prodavca po dva gotovinska računa (kod bolje upućenih prodavaca-preduzetnika to nije problem i nije protivzakonito) a ako ih ne možete dobiti overite u mesnoj kancelariji ili sudu gotovinski račun (što vam stvara dodatne troškove ali druge mogućnosti nema) i predati upravi za trezor overenu kopiju gotovinskog računa sa kopiranim fiskalnim računom ovo se odnosi za Pančevo za ostale uprave za trezor ne znam, ustvari imam pojedina gazdinstva i u Zrenjaninu isto je kao i u Pančevu.::spreman na sve::::spreman na sve::

Poslednja izmena:
Jel ko dobio ovih dana pare? jel plaćaju već za junske račune?

Negde ne primaju racune do 10. u nesecu a negde primaju,pa to moze samo kod nas!

Danas izvadio izvod iz banke i ni na računima iz 6 meseca nije isplaćena akciza od 35 din nego od 34.Nisam cepidlaka ali neka bar ne s**u!

Da li mogu dva puta u jednom mesecu nositi račune za refakciju?
Kad sam nosio račune za subvencije, iste sam iskoristio i za refakciju. I tu refakciju su mi uplatili. U međuvremenu sam našao još računa (iz maja i juna) i mislio sam da ih predam sad, tj. da ne čekam avgust jer imam i julskih računa koje ću tada predati. U principu mogao bih čekati avgust pa predati sve zajedno, ali em ima puno fiskalnih, em meni trebaju novci i ne čeka mi se baš još dvadesetak dana.

Juce predao poslednju turu racuna za refakciju u ovoj godini. Ispucao sam sve sto sam mogao, sada jos samo da legne novac.

Nazad
Vrh