Refakcija za naftu

jel to sutra zadnji dan? ili moze do 15 oktobra da se predaju racuni ...?

Ma ne, to moze do kraja kalendarske godine, nego ja pozurio da uzmem novac sto pre. Refakcija se predaje posle 10-og u mesecu, za prethodni mesec ili dalje unazad, zavisi koliko imas racuna i koliko prijavljenih hektara pa puta 60lit

Da li neko zna, da li se fiskalni racuni od ove godine mogu predavati posle 10.02. ili moramo da cekamo registraciju gazdinstava, pa tek onda da trazimo povracaj akcize (refakciju).

Kruže neke priče da će ovu godinu da budu bonovi za naftu, pa će najverovatnije morati da se sačekaju uredbe.

Uredba za akcizu je još uvek na snazi, jer ona nije pisana za jednu godinu, već "do daljnjeg"

Da li neko zna, da li se fiskalni racuni od ove godine mogu predavati posle 10.02. ili moramo da cekamo registraciju gazdinstava, pa tek onda da trazimo povracaj akcize (refakciju).
Душане, према уредби о регистрацији газдистава (погледај на сајту министарства) нема више обнове регистрације. Газдинство се први пут региструје БИЛО КАДА у току године, а ми који већ имамо регистрована газдиства, само требамо да пријавимо промене у року од 30 дана од момента настанка промене...

Prošle godine kod nas nije moglo da se preda pre 1.maja za refrakciju, neznam što jer u uredbi je da za gorivo kupljeno u prošlom mesecu računi se predaju do 10 u ovom mesecu ali se to tako ne radi već 2-3 godine

Душане, према уредби о регистрацији газдистава (погледај на сајту министарства) нема више обнове регистрације. Газдинство се први пут региструје БИЛО КАДА у току године, а ми који већ имамо регистрована газдиства, само требамо да пријавимо промене у року од 30 дана од момента настанка промене...

Gde si to pročitao, pa ja nemogu da nadjem. Daj neki link.

Ja cu otici u tezor posle 10.02. sa racunima iz januara i probacu da ih predam za refakciju, ako prodje, sto verovatno nece, javicu vam.

U trezoru u Temerinu mi rekli da ne primaju nista jos u vezi refakcije, cekaju uredbu ...

Mogu da se primaju zahtevi za refakcije,samo sto u Upravi za trezor nece da primaju,posto su preobukirani sa poslom oko obnove gazdinstva,ja sam danas bio po zahtev za obnovu,i pitao za refakciju,zamolila je da im ne donosim,jer nznaju gde im je glava

Setvenu strukturu, i promene u povrsini. Ali nema rok. Moze da se prijavi promena u toku cele godine najkasnije 30 dana od nastanka iste.

Nazad
Vrh