Recepture za spremanje koncentrata

Nije da ne valja ako raniš pa kad stigne,ali ako se baviš svinjogojstvom drži se onih proverenih receptura bez nekakvih alternativnih načina ishrane,to je čisto gubljenje vremena i para :ppozdrav:

Kazu puno vitamina B kompleksa, proteina 7%, ali nista od toga izgleda.
Post je spojen: [time]1298812334[/time]

Sto se tice trebera i ja sam tako mislio da nije dobar za ishranu svinja
ALI dugo nisam hteo da ga prihvatim u ishrani za svinje , drug mi hranio treberom a ja klasicno ( 20% soje +premikks +kukuruz -jecam) imali smo istog kupca i on je uvek pricao kako su njegove svinje kvalitetnije (imaju manje masnoce)
Ja moje svinje sam uvek za krace vremena uhranio nego on ali njegove su uvek bile kvalitetnije ( mada sam od pocetka do kraja hranio sa 20% soje ) i uvek sam kupovao dobre i kvalitetne prasice
I SADA kad ih hranim sa treberom kupac kaze da nema razlike i da sam se dosta popravio sa kvalitetom mesa !?
I **greška li ga ako nista nije tacno od toga bar je jeftinije 20 % trebera nego 20% kukuruza

ta Peera je napisao(la):
Sto se tice trebera i ja sam tako mislio da nije dobar za ishranu svinja
ALI dugo nisam hteo da ga prihvatim u ishrani za svinje , drug mi hranio treberom a ja klasicno ( 20% soje +premikks +kukuruz -jecam) imali smo istog kupca i on je uvek pricao kako su njegove svinje kvalitetnije (imaju manje masnoce)
Ja moje svinje sam uvek za krace vremena uhranio nego on ali njegove su uvek bile kvalitetnije ( mada sam od pocetka do kraja hranio sa 20% soje ) i uvek sam kupovao dobre i kvalitetne prasice
I SADA kad ih hranim sa treberom kupac kaze da nema razlike i da sam se dosta popravio sa kvalitetom mesa !?
I **greška li ga ako nista nije tacno od toga bar je jeftinije 20 % trebera nego 20% kukuruza

Prijatelju, tvoj problem je sto si od pocetka do kraja tova uvek isao sa 20% soje, to je u redu dok ne naguraju 60kg, a kasnije je to pravise proteina, pa onda visak deponuju kao masnocu!

Drugari predlazem da se ujedinimo jer samo smo tako jaci.......... Recepture za koncetrat mogu da vam ja sastavljam bivsi tehnolog i doktorant iz oblasti ishrane

Predstavio sam se u najkracim crtama ne volim da izgledam kao neki hvalisavac..... jer smatram da ovde ima dosta pametnih ljudi od kojih mogu dosta da naucim.... Izvinjavam se..... uredniku!

Pa hajde sad preporuci neku tablicu za ishranu, recimo za tovljenike, sta mislis o premiksima, recimo o przenoj soji, da li je to dobro?

Moze li mi neko reci ko radi i da li se isplati provera proteinskog sastava pojedinih komponenti?
Svedoci smo raznih spekulacija,prevara kao i "prekrstavanja"pojedinih komponenata.Pitanje je samo na koju se to kolicinu isplati.

SAMA je napisao(la):
Moze li mi neko reci ko radi i da li se isplati provera proteinskog sastava pojedinih komponenti?
Svedoci smo raznih spekulacija,prevara kao i "prekrstavanja"pojedinih komponenata.Pitanje je samo na koju se to kolicinu isplati.
To se uopste ne isplati jer jedna analiza proteina kosta oko 6000 dinara otprilike ako ne i vise..... i u fabrikama stocne hrane se ne rade provere stalno nego jednom mozda mesecno za pojedine sirovine u sustini sve je regulisano pravilnikom o kvalitetu stocne hrane koji moraju da postuju.

Znas li ko to radi,kome da se obratim?Na sleper soje se to sigurno isplati.Ja se bavim zivinarstvom,te se par % ako se na vreme ne nadoknadi itekako odrazi na gubitak u trajanju tova i tezini pilica.

Sta mislite na dodavanje u hranu,mleka u prahu krmacama dojarama i u kojoj meri?Ja to nikada nisam radio,dodavao sam u hranu malim prasicima kad ih zalucim.Dal bi to bilo od neke koristi ili zijana kad bi se dodavalo krmacama?

Pozdrav svima.Da li bih mogao da pravim smese za prasad i krmace sa ovsom(zob) umesto jecma?Koliko se razlikuje sastav minerala,aminokiselina i vitamina i koje hranivo ima vise proteina?Jecam necu sejati jer nisam nasao parcelu u zakup,a ko nadjem posejacu,ali mislim da je vec kasno.

Nazad
Vrh