none 73
Član
Nije da ne valja ako raniš pa kad stigne,ali ako se baviš svinjogojstvom drži se onih proverenih receptura bez nekakvih alternativnih načina ishrane,to je čisto gubljenje vremena i para 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ta Peera je napisao(la):Sto se tice trebera i ja sam tako mislio da nije dobar za ishranu svinja
ALI dugo nisam hteo da ga prihvatim u ishrani za svinje , drug mi hranio treberom a ja klasicno ( 20% soje +premikks +kukuruz -jecam) imali smo istog kupca i on je uvek pricao kako su njegove svinje kvalitetnije (imaju manje masnoce)
Ja moje svinje sam uvek za krace vremena uhranio nego on ali njegove su uvek bile kvalitetnije ( mada sam od pocetka do kraja hranio sa 20% soje ) i uvek sam kupovao dobre i kvalitetne prasice
I SADA kad ih hranim sa treberom kupac kaze da nema razlike i da sam se dosta popravio sa kvalitetom mesa !?
I **greška li ga ako nista nije tacno od toga bar je jeftinije 20 % trebera nego 20% kukuruza
animal sciense sax je napisao(la):Drugari predlazem da se ujedinimo jer samo smo tako jaci.......... Recepture za koncetrat mogu da vam ja sastavljam bivsi tehnolog i doktorant iz oblasti ishrane
To se uopste ne isplati jer jedna analiza proteina kosta oko 6000 dinara otprilike ako ne i vise..... i u fabrikama stocne hrane se ne rade provere stalno nego jednom mozda mesecno za pojedine sirovine u sustini sve je regulisano pravilnikom o kvalitetu stocne hrane koji moraju da postuju.SAMA je napisao(la):Moze li mi neko reci ko radi i da li se isplati provera proteinskog sastava pojedinih komponenti?
Svedoci smo raznih spekulacija,prevara kao i "prekrstavanja"pojedinih komponenata.Pitanje je samo na koju se to kolicinu isplati.
KishRobert je napisao(la):Ja nemam blizu pivaru,
imam ludnicu i groblje!