xsale
Moderator
panonac je napisao(la):Vasa iskustva sa upotrebom tritikala u koncetrovanim smesama,za ili protiv![]()
Nema tu za i protiv,ako pise u tablici koliko ide,probaj da stavis manje ili nikako pa ces da vidis po svinjskom izmetu razliku.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
panonac je napisao(la):Vasa iskustva sa upotrebom tritikala u koncetrovanim smesama,za ili protiv![]()

Potpuno ste u pravuta Peera je napisao(la):Naravno da je dobar , dobar je i jecam i zito u stvari sta ko ima .- samo sto kod nas u poslednje vreme nesto slabo rodi . nekad je rod bio i preko 4 t/kj a sad jeddva do 3 t. Mozda je do semena ili nesto drugo mozda genetika nije dobra
Kad gledas pred vrsidbu a on izgleda eksta i na kraju ne navrsis skoro nista a slame ima kao da je rodilo ekstra tako da ga kod nas retko ko seje a ranije su svi sejali

a post mi nikako nemoze pomocito je konkretan odgovor , jos kad bi mi znao reci koliko kao takav ima proteina , da znam odokativno koliko s.graska da im dobacim , trebali neki vitamin, minerar , aminokiselinu jos ubaciti zbog tulajaprof. dr. Seljak je napisao(la):Nece im stradati jetra osim ako nije budjav, tj ne sadrzi aflatoksin. Ceo klip kkuruza se koristi u ishrani svinja ali povecava konverziju, tj povecava se kolicina hrane za kilohram prirasta, ali radis za sebe i za priplod onda opusteno. I nemoj ga davati rasadima ispod 30 kg, jer oni ce imati vecih problema da ga svare, tj moze da se desi da ne iskorite hranu valjano.

Slanina-adidaspanonac je napisao(la):Kakva su vasa iskustva sa upotrebom jecma u ishrani tovnih svinja..
Ja dajem stočni,a i pivski ti je isti ....c,mislim da nema razlike.panonac je napisao(la):Nisam bas nesto eksperimentisao sa jecmom,koji je bolji pivski ili stocni,ili mozda nema razlike..
Ima razlike,pivarski Vam ima vise srkoba,dok stocni naravno ima vise proteina sto je pozeljno u hranidbi stoke.panonac je napisao(la):Nisam bas nesto eksperimentisao sa jecmom,koji je bolji pivski ili stocni,ili mozda nema razlike..