Recepture za spremanje koncentrata

Kod mene imaju non stop, jedu po zelji od druge nedelje, tako je i kada ih zalucim, prodje bez problema sa prolivom.

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

Imam nesto na kamari malo ubudjalog kukuruza. Koji se izmesao sa dobrim. Je l to ne sme da se daje svinjama uz dodatak Minazela?

Ako ima neko od iskusnijih kolega da me posavetuje oko sojinog griza. Odradio sam analizu sojinog griza svoga, ispade ureaza 0.6 mgN/g/min, rekli su mi da je to malo poviseno ali OK za svinje preko 25 kila. Da li je to tako zaista?
Video sam na dzakovima sojine sacme pise da je do <0.5, na nekima mislim da je pisalo i <0.4 aktivnost ureaze.
Ostalo je masti:18% i proteini:40%. Nesto mi puno proteina ali ajde sad nije mi toliko vazno koliko mi je vazna ureaza da je u granicama.
Ekstruder kapaciteta oko 100kg/h a ja sam ga namestio oko 110~115kg jer temperature na sondi je 140~150 a jos visa kada smanjim protok na 100 kg pa se bojim da ne izgore griz. Ne znam jel moguce uopste da griz se preprzi a ureaza da ostane povisena? Griz je zlatne boje, nije potamnjen ni izgoren na 150 stepeni kad radi po meni (probao sam ga)

То ти је на граници и по мени није вредно ризика. Не мора доћи до угинућа али прасад добију длаку и пада прираст а измет постаје кашаст. Али кад пређу 35-40 кг може без проблема.

То ти је на граници и по мени није вредно ризика. Не мора доћи до угинућа али прасад добију длаку и пада прираст а измет постаје кашаст. Али кад пређу 35-40 кг може без проблема.
Znaci najbolje da namestim da radi 100 kila na sat pa ako bude temperatura veca nek bude tako

Zavisi od proizvodjaca koncetrata. Patent ima starter u granulama posle njega grover takodje u granulama. Grover koji ide do 30 kg tezine mozes i sam da pravis ako imas svoje zitarice i to na dva nacina. Prvi zitarice, sojina sacma i premiks, a drugi zitarice i dopunska smesa.

Izvini sto tek sada odgovaram nisam imao struje ni interneta.
Gebi ima i starter i grover u granulama, tako da idu granule do kraja.

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

Uzeo danas Gebi Super za prasice 40%, na 10kg Supera dodacu u 30kg bungura(kukuruza). Ostalo je jos Malo granula pa cu ih dodati zajedno Superom.

Nazad
Vrh