panonac
Prijatelj Foruma
Dok jedni hvale Inberga,drugi Milkivit,treci Biofaktor,kako se odluciti u tom moru hrane sta je najbolje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Evo mog iskustva sa premiksima, hranio sam i ja pre 15god sano bio i kod njih cale u nemackoj pa posle se prebacio na ove nase premikse ali ne znam zasto valjda zbog cene jer je sano malo skup bio,pa probao i gebi i panto sam probao pre 2godine i jako me razocarao panto,ubacili smo u tov oko 10okt msm da je bila 2014god i zavrsilia smo ih jedva 29 marta izasli 150kom imali smo na tu kolicinu prpsek oko 100kg toliko sto se tice Panta.Prosle godine smo ubacili prasice 1 i 7okt od pocetka smo isli sa pigijem pa do kraja tova nismo ih kljukali nekim vitaminima a nismo isli ni ful dozu kao sto su oni preporucili izasli su 29jan sa prosekom 125.9 kg,mogu da zamislim kakva bi bili ako bismo isli po njihovoj proceduri.Sto se tice Sana ja sam prezadovoljan!
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Moze biti da je od premiksa, ali igra ulogu i genetika sigurno. Ja bas sad imam dva legla prasici oko 20-25kg nisu im bas poiskakale vene ali svaki misic se poznaje i naravno vide se i vene. Izgledaju kao da nemaju gram masti ko bilderi. Zanimljivo je to sto je i nerast od kog su takav, uzeo sam doze iz V.P u njihovom katalogu je slika nerasta Rocky veliki jorksir. Tako da mislim da je i premiks i genetika, verovatno su i tvoji fit to jest nisu masni...Da li premiks moze da ima uticaj,da svinjama poiskacu vene po butovima(kao bilderima). Imam neke nazimade sa bas izrazenim venama i bio veterinar pre par dana i pogleda ih slucajno kaze to ti je od premiksa.
Mi nismo imali probleme sa prolivom kod prasica.Koristio sam ranije sano i bio sa njim zadovoljan, medjutim kako je vreme odmicalo bio je sve losiji i losiji. Radio sam ogled Sano protamino premium vs Gebi saplement tov+soja i Gebi je dao bolje rezultate i finansijski i svinje su bile teze. Radio sam i ogled Sano protamino premium VS Inberg mast forte(sadasnji forte pig), gde je Inberg takodje dao teze svinje (finansijski ne znam kako je bilo, nisam radio kontrolu). Sa patentom sam imao najkvalitetnije svinje, a i najteze. Od kad ne koristim sanove startere nemam ni problem sa prolivom kod zalucenih prasica.
Ulaze sa prosekom od 25kg.Ako kazes da su ti prasici od 20kg, sa patentom ces ih sigurno isterati na bar 110kg do pocetka jula.
Jel a taj premiks od patenta jel ima soju ?koliko % proteina ima?Ako kazes da su ti prasici od 20kg, sa patentom ces ih sigurno isterati na bar 110kg do pocetka jula.
Ja ovo nisam bas razumeo, koristio si piggi do kraja tova?? Ja znam za piggi koji se koristi do 30 kg za prasice.A kasnije aminoglod premiks ili ona dopunska smesa. A patnent ti isto ima i premiks 3% i dopunsku smesu panfood, tako se zove valjda. Sto se tice premiksa mislim da je aminoglod bolji od patentovog.
Mislis?Ali kod pantetovih treba posebno da unesem i soju ili?A ovaj ima vec u premiks ubacenu i soju.Ih pa tako mozes i sa patentovim indy 4 da teras do kraja(iako ide do 15kg) ima da ih isteras za 3 meseca![]()
Pa ti druze koristis supere ako sam dobro razumeo, a ne premikse 3 ili 4%, i koristis super za prasad do kraja tova, vrece od 20kg ako se ne varam, ne u bacujes soju samo zitarice, radio je to moj drugar tako hranio nekih 360 komada. Ali je imao srece jer je cena kada je prodavao bila dobra, koliko ti izadje kg koncentarata ako si racunao po realnim cenama?Mislis?Ali kod pantetovih treba posebno da unesem i soju ili?A ovaj ima vec u premiks ubacenu i soju.
Ulaze sa prosekom od 25kg.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
- - - - - - - - - -
Jel a taj premiks od patenta jel ima soju ?koliko % proteina ima?
Ovako bi trebalo i ovako svi uce da radis... A drugi nacin je da pustis da olizu hranilicu, i da gladuju 5-6 sati, pa kad im sipas ima da jedu ko pomahnitali....Postepeno u par dana. Kada vidiš da ti nestaje hrane sa kojom staješ ti prvi dan-dva mešaj 70% dotadašnje smeše i 30% nove pa onda par dana 50%-50% pa onda 30% stare i 70% nove i onda na kraju tog nekog perioda ideš 100% nove smeše.
Polako ih navikavaš jer dešava se nekada da neće da jedu novu smešu ili ako su manji da dobiju proliv ako naglo promeniš smešu.