Recepture za spremanje koncentrata

Zar te ne brinu premiksi za junad koji su ubaceni u taj koncentrat??

pokusava se na svaki nacin ustedeti neki dinar na premiksima i komponentama ali to je samo kontra efekat jer se time smanjuje ono sto je bitno a to je kvalitet i vreme trajanja tova...najjeftinije je sam kukuruz,ali taj tov bude i po godinu dana.Nema ustede i pokusavanja od pilica,ovaca i goveda,na zalost,jer i ovo kad se cita pokazuje dokle je ovo daleko otislo zbog cene.

jel tovi neko tovljenike sa koncetrat gebi 14 posto. za bikove .on je 920 din dzak.dok je za tovljenike 0k0 1400

Sa tom hranom ne da ne bi bilo dobro toviti svinje, vec bi mogao da se napravi veliki problem. U hranu za goveda fabrike stocne hrane ubacuju ureu, od koje bi se svinje potrovale. I da nema uree u toj hrani u nju se nedodaju lizin, metionin... sto kod svinja poboljsava varenje. Treca stvar u toj hrani nema ni soje, vec mali procenat suncokreta i jako puno stocnog brasna koje svinje bez odredjenih enzima ne mogu da svare.

Sa tom hranom ne da ne bi bilo dobro toviti svinje, vec bi mogao da se napravi veliki problem. U hranu za goveda fabrike stocne hrane ubacuju ureu, od koje bi se svinje potrovale. I da nema uree u toj hrani u nju se nedodaju lizin, metionin... sto kod svinja poboljsava varenje. Treca stvar u toj hrani nema ni soje, vec mali procenat suncokreta i jako puno stocnog brasna koje svinje bez odredjenih enzima ne mogu da svare.

Svinje ne mogu da svare mekinje?:sta:

Svinje u tovu i odrasle svinje se mogu hraniti sa ovsem. Ovas ima najkvalitetnije proteine u odnosu na sve žitarice, međutim velik udeo vlakana koja su mladim kategorijama, pre svega prasadima do 25 kg, teže svarljivi i ne bi trebalo je uključivati do tog uzrasta. Za suprasne krmače i neraste je idealno hranivo, reguliše probavu, daje oseća sitosti i sprečava pretovljavanje grla a krmača u laktaciji se može uključiti do 20%.

Ja sam konkretno mislio da ovsom zamenim deo količine ječma u receptu stočne hrane za tovljenike i krmaču, pošto ovas imam iz sopstvene proizvodnje a ječam nabavljam trampom za soju...

Možeš da zameniš, samo taj odnos zavisi od ostalih komponenti, da li je kukuruz osnovno hranivo, proteinsko hranivo da li je sojin griz, pogača ili sačma...

Mešam po recepturama koje ima na ambalaži premiksa PatentCo.... Mislio sam da otprilike polovinu ječma zamenim ovsom, e sad za prasad onda neću, još su mali, tu ću još sačekati.. Oni su sad oko 20-25 kila... Oprašeni za katolički božić...

Možeš bez problema da zameniši u tom odnosu, pa čak i kod tih što imaju 20 kg. Mislim da indy starter i indy grover imaju enzime koji će povećati iskoristivost vlakana u obrocima kod mladih prasadi.

Zanima me dali neko moze dam i kaze iskaustva sa Patent Co hranom za svinje. Poprilicno je skupa naspram mnogo drugih proizvodjaca, pa me zanima dali visoka cena opravdava kvalitet?

Zanima me dali neko moze dam i kaze iskaustva sa Patent Co hranom za svinje. Poprilicno je skupa naspram mnogo drugih proizvodjaca, pa me zanima dali visoka cena opravdava kvalitet?
Ne znam na koje proizvodjače misliš, ali patent ima slične cene sa ISV, Gebi... tako da i nije toliko skup.
Sa patentom sam uvek imao dobre rezultate, zadovoljan sam i pokazao se odlično.

Takodje se slazem da je Patent u samom vrhu. Sa njim hranim vec par godina. Od predstartera, startera, grovera i Panfooda do kraja tova.

Ja sam koristio Patent dve godine sad sam presao na Gebi,sve je bilo dobro jedino sto krmace nisu htele dugo da traze brava,jednu sam pustao 4 puta,jednu 3 puta sve mi se poremetilo,onda sam presao na gebi i sad su sve suprasne,mozda gresim ali morao sam da nesto probam da bi resio taj problem,zasad je dobro a za dalje videcemo.

mi se svi uhvatimo cene prmiksa posto ima dosta razlike u ceni izmedju proizvodjaca a cene soje i kukuruza se relativno iste u dinar dva pa nas i nezanima a svinja sve ukupno pojede desetak kila premiksa za vreme tova a o bukvalno odlucuje konverziju to jest utrosak za kilo prirasta i duzinu tova tako da uzmes neki jeftiniji premiks ustedis u startu par stotina dinara dovoljno je da ti svinja zbog toga pojede 10 kila hrane vise i produzi tov dan dva ode usteda svinjarstvo je skup sport nema usteda nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari

Nazad
Vrh