Recepture za spremanje koncentrata

Najverovatnije je razlika i u procentu lizina, metionina...
verovatno tacno,mislim da su svi premiksi kod nas skoro iste cene tj kad bi se sadrzaj lizina,metionina ,treonina,vitamina... doveo na isti nivo da bi tu onda bilo samo par din razlike. ja uvek kad sam birao kojim premixom cu da hranim gledao sam (ako su tovljenici) sadrzaj lizina i metionina i uzimao onaj koji sadrzi vise

eee i mene je bas interesovalo sta je razlika izmedju premiuma i obicnog indy tova. koristio sam i jedan i drugi i ne videh neku bitnu razliku, mozda cak i nije bilo razlike

RAazlika je veoma mala,aminokiselinski sastav je isti,lizin 11,metionin i treonin po 1 %,razlika je u vitaminskom sastavu gde u premijumu ima vise vitamina a, e i d3 .

Skoro sam uzimao sojinu sačmu u Bečejkinoj prodavnici u Vrbasu i slučajno skontam da imaju i svoj premix 3%. Cena je smešna, oko 85 din za kg,
Ne znam jel onda i kvalitet takav kad je upola jeftiniji od Patentovog...

Smesan je i kvalitet.
Zasto bi bio smesan, sta na njemu pise. 1 kg klot premiksa je oko 100 din. 1 kg mnk. moze da se nadje za 95 din.1 kg krede 5 din. kg. 1 kg soli 25 din. itd. To su cene komponenti na malo, na veliko, cena ide dole. Osnovno za dobru supu ili gulas je kvalitetno i dosta mesa, a zelen i vegeta samo popravlja ukus, slicno je i sa koncetratima. Stavi dovoljnu kolicinu kvalititnih proteina i ne boj se, ostalo su nijanse.

Brate ovaj Patent iyuva sa premiksima, kod mene u apotekama Indi starter 2kg -550din treba 4kg u 100 kg. smese...Pan grover 3,5kg je preko 800din. moram naci alternativu ovo je preskupo za ovu cenu prasadi...

Ako se koristi sojin griz umesto sacme, dali u smesi ide procentualno isto kao i sacma ili manje-vise? Znam da ima manje proteina nego sacma al ima mnogo vise masti!

Brate ovaj Patent iyuva sa premiksima, kod mene u apotekama Indi starter 2kg -550din treba 4kg u 100 kg. smese...Pan grover 3,5kg je preko 800din. moram naci alternativu ovo je preskupo za ovu cenu prasadi...

Ako se koristi sojin griz umesto sacme, dali u smesi ide procentualno isto kao i sacma ili manje-vise? Znam da ima manje proteina nego sacma al ima mnogo vise masti!
Ja sam zato presao na Gebi,sto neuzmes pogacu,griz je jako mastan?

Ja sam zato presao na Gebi,sto neuzmes pogacu,griz je jako mastan?
Ako se nevaram koristis gebi 4% za prasice, i ja se razmisljam da predjem na gebi i ovaj patent nije los ali je preskup, po meni nije ni on nesto spektakularno, hranio sam uporedo s njim dva legla i nutriplusom 4%, nutriplus je 798din a nema neke razlike i od oba znaju dobiti proliv. Pa me interesuje kakva su tvoja iskustva s gebijem, sto se tice proliva i prirasta prasica, zalucio sam par legla i trenutno jedu gebi 20% granule, ali je preskupo ici tako do nekih 25kg...probao sam i to...

Nazad
Vrh