Recepti kulena, kobasice, švargle...

Da li je po vama kulen ako je upakovan u onu da kazem vestacku katu koju je kolega Matic ovde pokazao??
Sve to može biti odlično i sve lijepo na svoj način ali šta god pokušao nikad nisam mogao dobiti identičan okus onom u kati i zato smatram da je sve ostalo kineska kopija kulina.
I kod nas postoji neko pravilo da se do Spasovdana kulin ne dira,poslije toga oni manji primjerci su zreli a veliki još čekaju

Kulinijada je zadnjih 8-9g a ovo vrijedi otkad ja znam za kulin.Sa tim što su nekad bili veliki kulinovi i po pravilu kako kaže kolega 1krme jedan kulin

To mu je stručni i upotrebni naziv predsekač.Neke mašine za mlevenja mesa u svom sklopu imaju njega tj.predsekač pa onda jednu ili dve rešetke.Meso ide prvo kroz njega pa dalje kroz rešetke željenog promera.

1 njosvi 1 kulen u kati je bilo nekad,jer nisi imao gde da kupiš kate,da bi napravio više.
Nije bilo da se kupe ni creva za kobasice,nego ono što se očisti,to je to.Takodje,1 burag 1 švargl.
A taj veliki u kati se napad'o kad dodje prvi paradajz u bašti.Tako je kod nas bilo.

Eto potvrdio i kolega ,pa kad sam bio dijete pa pičiš biciklićem i naiđeš na omiljenog djedu iz komšiluka pa ti odsiječe onako domaćinski s'prsta debelo kulina pa to bude ko točkić od bicikla a ljut ...a ja pirim i ne odustajem.

Kod mene nije bilo takvih deda u komšiluku.
Nama su davali bombone,paprene.
Kad je izvadi iz pršnjaka,a ona se ulepila u trunje i dlake. :haha:

Na slikama vidim standardni nožić i specijalnu pločicu s većim rupama u obliku bubrega.

Hvala, ali i dalje mi nije jasno što zoveš "predsekač" i zašto. Ti si napisao da koristiš samo "predsekač"
Predsekač, montira se ovako
5ccaa9ba04ddb16b22211e16c765c1f7.jpg

A ja ga montiram umesto zadnje rešetke.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

A ljusha kako se i tog ne bi sjećo pa oni brkati što sjede na trijemu prkose ,laju babu i nude da pušiš i onda redovno bude po Peruški zbog njih

Nazad
Vrh