Recepti kulena, kobasice, švargle...

Ja secem sto sam punio u creva 36 sto mi preteklo od cajne i skoro je suv,klano pre mesec ipo

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Ne dao mi đavo mira pa načeo jedan kulen.
45 dana od klanja i još toliko mu treba, mekan poprilično.
d33edb599b25b0b202a46efde5b4fb11.jpg

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
U kakvim sad uslovima stoji gde ga držiš sad i u narenom periodu?

Super izgleda i lepo se seče već koliko vidim s' obzirom da je tek na pola puta od zrenja.10 m.m. šajbna pretpostavljam od mašine za mlevenje?
Sekao se zato što je unešen unutra neposredno pre sečenja, pa bio lepo stegnut od hladnoće.
Šajbna je 8mm, a imam nešto što sam išao sa 10mm a nešto je rađeno samo sa predsekačima i tako napunjeno.
To sa predsekačima samo sam prvi put radio. Videćemo šta će biti kada krenem da ga sečem. Inače na oko spolja izgleda extra, možda i najbolje od svih kulena.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Koliko dugo držite slanine i šunke na mrazu pre dimljenja? Ja sam slanine izvadio iz soli na početku ovih proteklih mrazeva, odsolio ih i potom okačio napolju da mrznu. Sad u prognozi stoji da će biti temperature u plusu (ispod 10 stepeni, uz uglavnom onlačno vreme) do nedelje kad opet dolaze minusi. Ne znam šta je bolje, da slanine prebacim u pušnicu i dimim ih, ili da ih ostavim napolju da izmrznu i naredni minus period? Šunke će biti u soli još nekih desetak dana do punih 6 nedelja u soli, pa ih tek onda vadim.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh