Recepti kulena, kobasice, švargle...

kobasica pravljena sa Kobi paprikom
Kulen pravljen sa Zoraje paprikom(ima na tik toku gazdinstvo Zoraje)

Sutra koljem i ja napokon
UJ91hUE.jpeg
4wUVAtw.jpeg
Lepo izgleda a jel kobaje ne parujete nisu uvrnute na pola

paprika zoraje(tu sa kelebije) cini se jos crvenija od kobija

prosle godine pceli da se bave proizvodnjom paprike,peteljke se odstranjuju,semenke ostaju

ovo sto smo videli za sada obecava poprilicno
kobi standardan kao i uvek,nema greske

kobasica pravljena sa Kobi paprikom
Kulen pravljen sa Zoraje paprikom(ima na tik toku gazdinstvo Zoraje)

Sutra koljem i ja napokon
Taj Zoraja lupeta po fejsbuku za medalju , kako mu je tata pravio :ROFLMAO:
Dugo se bavim transportom,nekad sam vozio papriku za Horgos i Martonos.Mnogo puta sam sreo nase proizvodjace paprike iz okoline Sombora u Martonosu kod Spice and pepper da kupuju papriku na veliko i donose je kao svoju robnu marku . :ppozdrav:

Poslednja izmena:
sad su je komsije uzeli prvi put
dobro izgleda,za ostalo cemo videti

svi oni lupetaju
meni iskreni nejasno da neke paprike na osnovu svih mogucih poskupljenja i dalje idu po 2,5 hiljade kg ko pre 3 godine

sad su je komsije uzeli prvi put
dobro izgleda,za ostalo cemo videti

svi oni lupetaju
meni iskreni nejasno da neke paprike na osnovu svih mogucih poskupljenja i dalje idu po 2,5 hiljade kg ko pre 3 godine
Moji poznanici kupe papriku od proizvodjaca i nose ih kod Trkulje na susenje , izadje ih oko 1800 din kg.Meni nije jasno kako onda to moze da kosta 2500 - 3500din!
Kupio sam ove godine tu papriku po 1800din

kupe papriku,cepkaju je,nose na susenje usluzno,zatim melju,pakuju i onda prodaju po 1800din?
zanimljivi ljudi,svakakvih nas ima

Zanimljivo

Šta onda turaju unutra? 🤔
Oleorezinom uglavno, koriste ga u industriji samo puca.Recimo čips i ostale grickalice da ukusom paprike tu se dodaje Oleorezinom paprike, što je sasvim ok odboren je za upotrebu.Ali muvatori sa paprikom kupe najjeftinije brašno ili skorb stave malo Oleorezinoma i to prodaju kao papriku.

Najbolje se proverava u supenu kašiku sipaš zejtin i onda sipaš prstohvat paprike,ako lagano krene da boji ulje i ne ostavlja jarko crvenu boju već narandžastu onda je 100% prirodna, ako odmah oboji i to jarko crveno nema tu 1% paprike.

Nazad
Vrh