Recepti kulena, kobasice, švargle...

Komplet,čak i šarafi.
''igla'' koja je na njemu je namenjena za punjenje kobasica,a za kulen treba da dobijem kraću i većeg prečnika.
Paziću na vazduh.::namigivanje::

Poslednja izmena:
Kod nas 29 novembra kolju samo lumpen proleterijati,ostala navika od druga Jože.
Meni je najlepši svinjokolj po snegu...samo da ove godine ne koljemo u kupaćim gaćama.

Poslednja izmena:
Pritisni ih malo sa hranom.
Jedan moj prijatelj kaže ''ja hranim svinje tri na prema jedan...tri dana ne jedu a jedan jedu'':haha:

Ne vredi druže, k'o nojevi..... samo noge rastu.
Zimus zaklali krmaču,njena ćerka nije ostala suprasna, pa ja kupio prasice od ujaka....biciklovi.

He hee,nema.
U potrazi sam za mašinom za mlevenje veličine 22.
Stara je kaput,puno se ...vala po selu.

Planiram polako da krenem u nabavku paprike za kulen i kobasice pa ako neko ima preporuku za dobru papriku bio bih zahvalan. Planiram da uzmem papriku iz B. Petrovca, Bezdana i Kupusine pa ako ima nekoga iz tih mesta verovatno zna koja kuca ima dobru papriku pa bih bio zahvalan za preporuku! Hvala

Naravno ako neko zna za kvalitetnu papriku i iz nekog drugog mesta neka napise, meni nista nije daleko kad je ista u pitanju :osmeh:

Poslednja izmena:
Kod nas na pijaci ljuta paprika(cela) 200 din/kg.LJuta k'o djavo.
Najbolje je uzeti celu papriku pa je nanizati na venac,jer u mlevenu natrpaju kojekakve cigle.

Ima i toga.Ljušo kad preradim dolazim u tvoj deo Srema da tražim lepu ljutu i slatku papriku.Ona iz Olte više neće da može.

Važi.
Što se tiče slatke paprike ja uzimam Alevinu,onu iz dućana i zadovoljan sam.
Jednom sam kupio slatku papriku ''na merenje'' i više nikad.
Kobasice su bile k'o da jedeš dasaka od poljskog wc-a.:haha:

E naopako. :haha: Treba potrefiti jer paprika hoće da pali a ne znaš da je takva dok je ne ubaciš u prerađevine i onda si j.ježa u leđa.Oltina je bila ekstra do prošle godine.NE znaš da li je paprika ili fasadna cigla a možda i klozetske daske,ko zna sa čime je krste.

Miroslave, ajde pusti mi na pp kontak za tu papriku koju preporucujes, cena mi je nebitna! Planiram krajem sledece nedelje da idem za B. Petrovac pa bi kupio papriku. Ko je imao srece da proba pravu domacu kvalitetnu papriku zna koliko vredi ista! Recimo da pravog ribljeg paprikasa nema bez paprike iz Bezdana, ili jednog proizvodjaca iz Kupusine...

- - - - - - - - - -

Kolega , imaš bliže odličnu papriku u selu Telečka , rade je ljudi i u organskoj proizvodnji i izvoze je za nemačku , gosp. Rudolf B. samo to stavlja u kobasice . . .

Nazad
Vrh