Recepti kulena, kobasice, švargle...

Prvi put probano,nama se svidja.
photo0260.jpg

Kazu rolovana slanina.

Ja sam moju pusnicu danas napunio, nije velika za nase potrebe dovoljna.
@KR
Da li ima neka posebna obrada za tu rolovanu slaninu, sem sto se uroluje?

pozzz nov sam ovde pravio sam kulen 03.11 odimili 5 -6 dana i stavili na promaju stavljeno je svo meso od krmace sa 15 posto lednje slanine od zacina so ,paprika ,beli biber ....e sad vreme nije naklonjeno to mi je jasno u vestacka creva napunjeno .malo je pobeleo i probali smo jedan kao da mo malo ima kiselast ukus dali to tako treba ili se kvari....to me interesuje..

nema jos nekog komentara ajj ljudi pricajte

Na čokanjima je dobro.Koliko je lokalni mesar osušio koječega za Zlatiborac na čokanjima bog zna.Pitam jer je jedan sada već pokojni deda celog veka pušnicu potpaljivao sa naftom.

Ja potpaljujem sa čokanjima i slamom.Stavi se slama i na nju čokanji i panjevi šljive ili trešnje.Onda se zapali slama i ona polako hvata čokanje a čokanji panjeve.Kada se lepo razgori od gore se zaspe bukova piljevina i ostavi se tako da tinja i puši.Nema plamena a dima kao u priči.

Ja na vrbi a po malo i topoli,naravno cukanji...Salim se.Mi godinama susimo na jasenu i hrastu,neki kazu da nije dobro a eto kod nas se ni jedne godine nije bacilo.

Probaj na bukvi,šljivi ili trešnji...bukovoj piljevini, šta nadješ od ovog.
Nećeš se više vratiti na hrast i jasen.

Ja sam susio sa tresnjom (vrust), a odozgo bukova krupna (od motorke) piljevina. Morao sam da vlazim piljevinu, bilo mnogo suvo. Miris i boja samo takvi.

bukovina i piljevina od bukeve tiha vatra i polako bez velike temperature nije prelazila 22c

---------- Poruka napisana u 17:14 ---------- Prethodna poruka je at 17:13 ----------

Na čemu ste ga dimili i kako ste ložili vatru?

bukovina i piljevina od bukve tiha vatra i polako bez velike temperature nije prelazila 22c

---------- Poruka napisana u 17:16 ---------- Prethodna poruka je at 17:14 ----------

Na čemu ste ga dimili i kako ste ložili vatru?

bukovina i piljevina od bukeve tiha vatra i polako bez velike temperature nije prelazila 22c

Ijaooo mrazevi su ipak dosli kad su bili najpotrebniji i odradili svoje,sad jos malo promaje i ima da bude veselo. :ppozdrav:
15022012061.jpg

15022012063.jpg

15022012064.jpg

Ima jos 2 debela kulena gore na dozrevanju,a kulenice su skinute neke su u zamrzivacu,a vecina visi.

Nazad
Vrh