Recepti kulena, kobasice, švargle...

Ja imam rucnu punilicu za kobasice Protok Vinkovci i prezadovoljan sam kako radi i koliko moze da uradi. Pankin postoji li jos uvek farma svinja darda.

nisam siguran mada je sve što je bilo u sklopu belja ( vlasnik je sada todorić)modernizovano i sada odlično posluje

Danas akcija vešanja prepađevina na promaju.Prvo vešalice pa onda kulenje.
24122011693.jpg

24122011694.jpg

Ne vraćam ih više nazad.NA zrenju su a kasnije se skidaju i idu u zamrzivač.Burgon je tu jer čeka da ide na branje ovih dana pa je isteran iz garaže.

@Matic
Preradjevine fino izgledaju. Jesu li to prirodna ili veštačka creva? Kod nas su trenutno jako visoke cene priroknih creva za kobasice, pogotovu tanka (cena se kreće i do 20-ak evra za 20kg. mase).

Ovo sam ja kupio na pijaci u Petrovcu,nažalost samo jedno pakovanje a Sloba kupio 12 pa prodaje po (mislim)1800din.

Nije skupo , ja sam zaklao ovna od 100kg i od njegovih tankih creva sam napunio 7 kila kobasica

---------- Poruka napisana u 15:43 ---------- Prethodna poruka je at 15:41 ----------

Ovo sam ja kupio na pijaci u Petrovcu,nažalost samo jedno pakovanje a Sloba kupio 12 pa prodaje po (mislim)1800din.
Ja sam zvao i u pozarevac i rozu u petrovac nisu imali , a bicko kaze da za njegovu familiju uvek ima , jes da me odrao al sam zadovoljan kolicinom i opet cu od njega kupiti

kakva to creva tražite kad toliko koštaju kod nas ni jedna ne koštaju toliko npr za kobasice 10 m -2 eura a nađe se i jeftinije

Tanka ovcija creva debljine 20-22 i 22-24 kolega mi kupio svinjska fi 28 svinjska 10m 300din .
U ovcija creva koja sam ja kupovao staje kako prodavac kaze 20-25kg mesa a u ona jeftinija kazu da staje 10 kg.

Poslednja izmena od urednika:
Kostoviću creva su za kulen i veštačka su.17 dinara je komad vezano sa jedna strane fi 55.Ovde tanka prirodna creva nisu ni malo skupa.Postoje razna pakovanja kako kome odgovara i idu od 10m pa 20 i po 100 metara u pakovanju.Mislim da sam 120 metara platio ne punih 1.200 dinara,više nije sigurno ako pronađem račun reći ću vam tačno koliko izađe metar tankog creva.

Nazad
Vrh