Rabadzija
Član
da znas da si u pravu............Od kima stradaju gaće pogotovo u kombinaciji sa ljutom paprikom,naopako.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
da znas da si u pravu............Od kima stradaju gaće pogotovo u kombinaciji sa ljutom paprikom,naopako.
Jebemu zivot citam .... pa ispade da je u Sremu "domaciji" kim,cili i slicni zacini od belog luka.
Juce smo klali i bas sam gledao kako radi pravi majstor covek poslaze po stolu meso i odokativno soli i papri sto se tice soli sve je potrefio u gram,a sto se tice paprike meni nje uvek manjka pa su meni jos pride odvojili da nadenem koje crevo extra ljutog kulena.
U smesu je isla krtina,so,secer,ljuta paprika jako sitno samlevena(slatku nikad vise necemo mecati) i sacica belog luka.
LJudi u kulen se NE stavlja beli luk.
Neko dodaje kim,neko rum ili šta već,kako ko voli.
Ali beli luk u kulenu je najveća glupost.
hihihihihi-E sad vidim zašto naš "NORTH ARMY" krlja,tj, vole mlogo začinjeno.još malo i kima i eto belajaI kod nas se ne stavlja u kulen beli luk, samo u kobasice, al ima ona narodna: "Za dobru krmacu nema losih pomija".
Beli luk ide kod Slavonaca,Slovaka,Banaćana kod Sremaca ne ide.
Ti vidi u kojoj si kategoriji pa tako i pravi da ne kvariš tradiciju.