Recepti kulena, kobasice, švargle...

Evo preklanjske junetine,mekana čija se.bila je skoro sva crvenkasta kasnije sa zrijanjem dobila ovu boju
1699d43359a8e9691ed8f07f618ec8e5.jpg
b9b598ffba8e3c53c252520dd3f2e19d.jpg

Poslano sa mog 24090RA29G koristeći Tapatalk

Ima li neko lep i dobar recept za sremsku ili domacu kobasicu u koju ne ide svinjetina? I da je vrloooo malo ljuta, jer imam malu decu... Ovde se o svemu piše, najmanje o receptima...

dusanbos pravilo ako želiš da bude kako treba.godinama koljem junad i krave kad i svinjokolja i probao sam svašta ali uglavnom ako se suši sistem svinjetine uglavnom bude tvrdo i suvo a na ovaj način mekano i sočno meso

N_emanja sremska kobasica može sa govedinom ali popola i ideš kao standardnu kobasicu.
Masniji komadi mesa i junetine i svinjetine
1.8% soli
1% paprike kombinuj po volji ljuta slatka
Bijeli luk po želji,tako i biber

dusanbos pravilo ako želiš da bude kako treba.godinama koljem junad i krave kad i svinjokolja i probao sam svašta ali uglavnom ako se suši sistem svinjetine uglavnom bude tvrdo i suvo a na ovaj način mekano i sočno meso

Znači dva dana topli dim, ne znaš koliko topao ili koliko temp. mesa treba da bude? Kako noću da održavam vatru? Jel će da mu smeta ako se malo zagasi, Mislim da temeratura mesa neće pasti.

Može manji prekid ,ja zadnje naložim navečer u 8 i gori do poslije ponoći i u 6 već nova vatra.Toplo toliko da osjetiš toplinu i da se meso pomalo znoji.Što bi sjebalo svinjetinu da se zajedno suše.

@Mr.Paor isto kao i kulen.
A koliko beše dugo solite meso za šunku u crevu? Mišići od zadnjeg buta su u pitanju, svinjče 250kg bilo.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Jedna pola na 8, druga pola na 10 mm šajbnu kao i kulen.Razmišljam nešto da probam pola na 8 a drugu samo sa predrezačem na 16 mm pa da se tako meša, verujem da će presek biti mnogo lepši i zanimljiviji.

Treba da može jer je pola mesa mleveno na klasičnu šajbnu.Drugar iz Pećinaca pravi kulen isključivo od seckanog mesa, gledao sam slike i presek je brutalan, nisam nikada probao a gledao sam i onog lika iz Zasavice koji takođe pravi kulen od seckanog mesa.
Treba probati neku manju količinu koju svakako mogu samleti ako se ne poveže tokom mešanja.

Dal bi onda trebalo ti komadi mesa koji se samo seckaju da budu da stoje vise dana sa zacinima da upijaju...

Словаци праве кулене од сецканог меса ,секу га на мање коцкице и тако пуне црева и кате.

Nazad
Vrh