Recepti kulena, kobasice, švargle...

Da li se švargla može puniti u kolagena creva(npr. fi55, 60), i da li se u njima može bariti ili mora u ona poliamidna, jel probao neko?

Imam jedan problem: meso mi ne dobija boju ni posle nekoliko dimljenja. Dimim meso hladnim dimom, ložište mi je tri, četiri metra od mesa, dim dovodim čunkom na čijem je kraju ćasa sa kamenjem. Dimim kobasice, kulen i slaninu ali eto, ne dobija boju. Znam da bi sigurno promenilo boju da je temperatura veća ali toga me je stra'. Zna li neko u čemu bi bio problem?

Imam jedan problem: meso mi ne dobija boju ni posle nekoliko dimljenja. Dimim meso hladnim dimom, ložište mi je tri, četiri metra od mesa, dim dovodim čunkom na čijem je kraju ćasa sa kamenjem. Dimim kobasice, kulen i slaninu ali eto, ne dobija boju. Znam da bi sigurno promenilo boju da je temperatura veća ali toga me je stra'. Zna li neko u čemu bi bio problem?
Verovatno dimiš bukvom?

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Koliko je stara svinja, i ja sam prosle godine imao isti problem, izgoreo sam bio prikolicu drva i jedva malo dobilo boju dok sad sa tri dima sam zavrsio posao jedina razlika mi je bila to sto je prosle godine bila mlada svinja a sad sam klao ustrojenog nerasta starog 2 god i 4 meseca, sad dali to moze da ima neke veze nemam pojma

Da li ti se znoje spolja po crevu, hoće i spoljna vlaga da zeza tojest velika vlažnost vazduha (magle,tonja), slobodno ti malo pojačaj da bude topliji dim.

Ала сте смешни са тим хладним димом,вековима људи димили месо са ватром у пушници и испод меса и сад од једном не ваља ако није хладан дим. Ја димим и ватра ми унутар пушнице никада до сада нисам имао проблема, нема бољег него када се месо мало "озноји" тада најбоље ухвати дим и добије праву боју.

Ала сте смешни са тим хладним димом,вековима људи димили месо са ватром у пушници и испод меса и сад од једном не ваља ако није хладан дим. Ја димим и ватра ми унутар пушнице никада до сада нисам имао проблема, нема бољег него када се месо мало "озноји" тада најбоље ухвати дим и добије праву боју.
Slažem se...

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh