Mi smo danas kod drugara u kulen turili 0,6% Nikoline paprike.
Ljuto jeste ali kakav je kulen kada nije ljut.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mi smo danas kod drugara u kulen turili 0,6% Nikoline paprike.

Ja uglavnom danas umesam začine a sutra punim, a ako to nije izvodljivo punim i isti dan, sve zavisi od vremena.Koliko dana drzite izmedju mlevenja i zacinjavanja pa do nadevanja u creva?
Po meni nema smisla cekati izmedju mlevenja i zacinjavanja. Eventualno mozes komade zaciniti pa sutra mleti i puniti. Sta god radio nemoj ostaviti mleveno zacinjeno sutra da se puni jer se jako veze i onda prakticno nemozes puniti na rucni top.Koliko dana drzite izmedju mlevenja i zacinjavanja pa do nadevanja u creva?
Prvi put posle dva dana, posle recimo posle 5 dana i onda pratis kako meso upija so. Sukrvicu obavezno prosipas kad prepakujesNa koliko dana vi prepakujete usoljeno meso i da li prosipate onu sukrvicu što izadje iz mesa
U nedelju poslepodne iseceno. U ponedeljak popodne samleveno i zacinjeno i evo veceras nadeveno. Sutra prvi dim. A kulen ce morati sutra nadevanje jer mi je dosta.Po meni nema smisla cekati izmedju mlevenja i zacinjavanja. Eventualno mozes komade zaciniti pa sutra mleti i puniti. Sta god radio nemoj ostaviti mleveno zacinjeno sutra da se puni jer se jako veze i onda prakticno nemozes puniti na rucni top.
Najbolje danas rasplatis na komade, da se ohladi i ocedi, sutra meljes, zacinis i punis. Ostavis nadev dan dva da krene fermentacija i onda krenes polako da dimis.
A jel svaki put dosoljavate i koliko?Prvi put posle dva dana, posle recimo posle 5 dana i onda pratis kako meso upija so. Sukrvicu obavezno prosipas kad prepakujes
Ja solim da se meso ne vidi svaki puta kad preslazem. Na kraju radim odsoljavanje u 4 vode (menjam na 12h vodu) i onda nema straha da ce biti slano.A jel svaki put dosoljavate i koliko?
Koliko se secam mi smo jednom davno. Razmutis u vodi i umesis u masu koju posle prokuvas. Zelatin se stisne tek kad se ohladi u crevuDa li je neko koristio goveđi želatin u pripremi švargle i ostalih barenih proizvoda?
Kako se radi sa njim?
Ove kupovne razvale od želatina. Nisam koristio al nema tu mnogo šta ubaciš u smesu pre punjenja. E sad ne znam za količinu. Znam da treba da ga rastopiš u vrućoj (ne kipućoj vodi) i da posle kad bariš ne bi trebalo da ide preko 100 °C jer gubi svojstvo. Verovatno ne trba preterivati jer već ima prirodnog.Da li je neko koristio goveđi želatin u pripremi švargle i ostalih barenih proizvoda?
Kako se radi sa njim?
Želatin k'o želatin.....Da li je neko koristio goveđi želatin u pripremi švargle i ostalih barenih proizvoda?
Kako se radi sa njim?
Da li je punio u svinjski zeludac ili u vestacko crevo?? Ako je u zeludac kako je posle bario tu svarglu, tj. kako se zelatin ponasa pri tom barenju??Želatin k'o želatin.....
Moj pokojni otac je pravio švarglu sa želatinom umesto tečnosti od barevine.
Začinjene komade mesa i ostalog što ide u švarglu napunio u crevo pa umesto tečnosti iz bakrača zalio skuvanim želatinom iz kesice.
Mnogo lakša švargla za krkanje a i lepše izgleda kada se preseče.
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока