Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kada se meso ohladi opada mu ph vrednost, i tada meso bolje prima soli. Optimalna temperatura za soljenje mesa je 4°C....Ako su sunke u pitanju kratko je vreme ako samo prenoci. Evo jedno drugo pitanje. Da li meso pre soljenja dobro prohladiti ili ga isti dan soliti??
Domace. Jos godisnjak je u pitanju. Prvu turu od krmace sto nisam znao kako da je prodam sam osusio delom a vecim delom kobasice pravio. Otislo 90%, nesto smo samo malo jeli kod kuce. Drugu turu, posto mi treba jos, sam sa kumom nesto dogovorio kada je klao pa sam pravio. Trece je moj godisnjak sto mi ostao od mog klanja jer sam mislio da meso od krmace necu znati sta cu sa njim pa sam i njega na kraju zaklao i u kobasice. Prva tura od krmace bile dobre ali nisam masnoce stavljao mnogo pa bile suvkaste ali ukusne. Lep presek.Какво је Месо домаће или куповно увозно?
Tu još fali samo "zorkaptila" u nizu...
Hmm. Jel bi valjalo malo sode bikarbone u salamuru? Spušta Ph vrednost, i omekšava meso.Kada se meso ohladi opada mu ph vrednost, i tada meso bolje prima soli. Optimalna temperatura za soljenje mesa je 4°C....
Ništa ja tu ne bih palamudio i komplikovao. Što jednostavnije to bolje.Hmm. Jel bi valjalo malo sode bikarbone u salamuru? Spušta Ph vrednost, i omekšava meso.
Nisu svi zamrzivaci i frizideri dobri za DIY prepravku u komore , navodno ne treba da ide ispod 12C i da ide vise od 14,5C i odredjena rel vlaga koja je kod nekih jako mala ako imaju one ploce unutra, vecinom prepravka sa onim termostatima sa regulacijom vlage sa aliexpresa.Ја сам јуче усолио шунке, сланине, кости и врат. Е сад испада да ћу шунке ако их, будем, држао у соли 6 недеља вадити 22 фебруара из соли. Тада је већ питање дали ће бити у опште мразева. Имам један усправни замрзивач који може да ради у плус и минус режиму па сам мислио у њега да ставим шунке и да ту као измрзну. Сад тај замрзивач има и вентилатор који дува ваздух у њему на колико би ваљало да наместим минус?