iwanho
Član
Na niskim temperaturama voda hlapi, ali nekako se izraz ispari, iako neispravan, više udomačio.Kako moze voda da ispari??
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Na niskim temperaturama voda hlapi, ali nekako se izraz ispari, iako neispravan, više udomačio.Kako moze voda da ispari??
Omeksaju ona posle par minuta u mlakoj vodi, ne vidim zasto bi stajala 30 minuta i kakvi bi se to procesi razvijali za to vreme.Da razmekšaju, kolagena su u pitanju.
NNišta mi više ne pada na pamet,jedino da menjaš prostoriju gde ga držiš.
Ako ubacuješ krmenadlu,ne više od 20%
Sale zavisi od kulena do kulena jer su prirodna creva i debljina zna dosta da varira al aj da kazemo od 3 do 4 meseca da bi bili tvrdi kako treba.Po meni malo je to puno da se meso cedi 3-4 dana, tako oceđeno (karton) meso se teško meša i sjedinjuje a i još teže puni ponaročito ako je malo masnoće u mesu i ako je samo meso posno (slabo protkano masnoćom) ipak masnoća drži to meso (svežinu, hrani meso) a to zavisi od svinja i hrane koje jedu, ne treba se plašiti vode u mesu ona će svakako ispariti, nestati i zbog tog teško da će se desiti šupljikavost.Ja i dalje mislim da je vlažnost vazduha bitna i prostorija gde dozrevaju proizvodi jer mi nemožemo u kućnim uslovima to da kontrolišemo, što duže zrenje manja verovatnoća šupljikavosti.
Nebojša za koliko vremena ti stigne kobasica i kulen za jestivu upotrebu?
Oprana su i dodatno kuci,majka se time bavi a verujem da zna kako i sta ide jer i creva od nasih svinja ona cisti za kobasice.Ta prirodna creva verovatno kupiš u prodavnici, da li ih posle dodatno pereš, prevrneš, držiš u luku pošto su ta creva mašinski oprana a to treba još dodatno oprati.
Mwnjaju se ljudi klima flora i faunaSad nasi dedovi da citaju kakvu nauku primenjujemo i muke mucimo da uradimo preradu, pa koja tehnika ovaj spric ona masina pa dimljene ja mislim da bi nas nako polupijani od vina zajebavali dok ne crknemo od muke. Glavni zacin koji zajebe sve je nervoza jer su ljudi previse nervozni u želji da naprave superioran proizvod najbolji na svetu da se dokazu a ja ne znam kome. Prvo svinjokolj pa to se vole tu ne smes da budes nadrkan najedjen nervozan jer ako covek raspoložen on to prenese na posao i onda sve ide od ruke.