Recepti kulena, kobasice, švargle...

Prva tura pred vakumiranje..
2c5c6b76efca17a13004784175a2be40.jpg

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Ma ovo je za decu, ja sam za sebe nadimio rebarca, nogice, butkice i uši, bez kojih kiseli kupus, podvarak i pasulj nemogu zamisliti..:osmeh:
Krčko je u pogonu bar jednom sedmično.. Uveče u 12 se uključi na Low, i sutradan u 6 je kao iz Guče..

Poslednja izmena:
Koliko vam stoji kulen pre konzumacije? Dobio sam jedan na poklon, nemam iskustva. Po mom ukusu je ljut, tj nije jako ljut, ali je baš svež.

Fi55 bude posle 3 meseca odličan za jelo.... tanji malko manje vremena a deblji više.. ..
Kada su kate u pitanju treba i više od 6 meseci da bude kako treba.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Kolega jel to na Zlatiboru, ako budem dolazio da malo to I probamo.🌝.
Nažalost nije, ne sušim više tamo.
Ovo sušim na periferiji Beograda, uspeo sam naći kakvu takvu mikroklimu, ali nije ni blizu Zlatiborskog ozona..:osmeh:
Inače, sarađujem sa tvojim komšijom Peđom iz Golubinaca, vrv ga znaš, profa u mašinskoj školi u St.Pazovi.. Zvao me ove godine na zabijačku kod njega, klao dva komada po jedno 250kg..

Nemora da znači. Tu je bila malo jača vatri prilikom dimljenja rekao bih....

To me podseti, idem da vidim moje, nisam ih obišao ima mesec dana....
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Usukali su se zbog smanjenog pritiska u crevu tokom vezivanja i zatvaranja tog kraja.Dok je na topu crevo je pod određenim pritiskom, kako se punjenje završava tako se pritisak smanjuje.Ne bi trebalo ništa da im fali.

@worm
Probaj prvo ove što su se usukali,oni će najverovatnije biti šuplji.

Ti što su usukani su sigurica da nisu šuplji iznutra. Imao sam i ranije slične. A i ovi prvi što izgledaju da nisu imaju od nazad liniju kao da su vakumirani. Valjda malo mlađe meso bilo vode pa se iscedilo posle dimljenja i malo mraza. Loše je vreme generalno kod nas previše je toplo mada ima još vremena.

Nazad
Vrh