grunt
Član
Месо је много лакше замастити него одмастити будите опрезни...кад су ти Срндаћи у питању
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nepoznat naziv kod nas Bosanaca.Pretpostavio sam al da upitam kod nas zovu obrazine.Neko ih suši ,neko topi, ja dio stavim u kranjsku drugi dio topim.Švargle ne pravim slabo se pojede najviše ja i kerovi.
Uzeh danas u Idei 20-ak kila sirove slanine
( neka akcija 360 din\kg ) planiram da posaljem na obliznju planinu na susenje ( tast i tasta su ionako gore pa da ne sede dokoni )
Vrhunski suse meso ali nikada nisu mogli da ubodu koliko da usole pa sa tim u vezi i pitanje :
Svojevremeno sam ovde negde procitao kako se pravi presolac ( u vodu se mesajuci dodaje so sve dok njegova gustina
ne bude tolika da sveze jaje ispliva ) pa me zanima koliko u takvom rastvoru treba da lezi slanina , i da li se pere posle vadjenja ?
p.s znam da je problematican kvalitet ovako kupljenog mesa ali bilo je ili to ili nista ( ovi matori zbog godina vise ne mogu da
drze svinje a i nesto su se uskopistili i tvrde da se ne isplati . . . . . )