Recepti kulena, kobasice, švargle...

Bas pre neki dan doneo stric dve koraci kobasica pilecih i curecih mesano, auu lepa roba!
Od zacuna stavis normalno kao za svinjsku koliko voles sta, mleti na 6mm sajbu. Samo sto bih ja to strpao u tanka rostiljska creva pa na 2-3 dima i u zamrzivac i bariti decama za dorucak.

Spremna za zamrzivač,a i za degustaciju. :)
e8f54f2f30927699ed9edac0c3a079bc.jpg

Sent from my HTC U12 life using Tapatalk

Poslednja izmena:
I kod mene kobaje mogu, kulen ne radimo za sad

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Da li bi neko hteo da slika te čajne. Kako su ispale spolja i presek. Da uporedim sa mojim... Posto sam moje zasrao... Da izvinete.

Tamna je normalna boja.To se ni meni nije nikad sviđalo a ne znam da li je muskantni orah krivac za to jer belo vino nije.

Ja sam radio po Nikolinom receptu i ispalo je extra s razlikom da nisam stavljao junetinu nego cisto svinjsko, pojedeno sve....
Doduse mala kolicima je bila u pitanju 5kg cisto da isprobam recept, na jesen planiram bar 30kg, ima slika u temi kako je ispalo pocetkom januara

Ja sam samo kobasice vakumirao.Kulen u kolagenom crevu za par dana, slanina i šunka moraju još na promaju a kulen u kati neće do aprila.

Ja sam odavno skinuo sve osim cajne i šunke. Kulen ispao odličan, Sremska i slanina isto. Pecenice kao za izložbu. Neocekivano, ove zime mi je sve nekako brzo došlo.

Čajna kod kuma isto gotova ali njegova je bez masnoće, samo meso II kategorije. Kod mene jer mešavina sa 10% junetine i izgleda da sam trebao 20% da stavim (i i sremsku isto).
59923777e470e6769e6ffd6de5c6c997.jpg

Sledeća tura će tako...
d250b2301b5f44f7760dc078489afa87.jpg

f22f04e77786aff4ef412258a566d1b5.jpg

Sent from my iZmaj using Tapatalk

Nazad
Vrh