Recepti kulena, kobasice, švargle...

Probao da prodimim jednom tu kao roštilj kobasicu i ukus je odvratan.

Nemam recept za pravu roštiljsku a voleo bi da imam.Probao klasičnu kobasicu punjenu u crevo za roštiljsku i to jednostavno nije ni blizu.

Postoji resenje za taj problem:napravis manju kolicinu upalis rostilj i probas ako valja nastavis sve tako a ako ti se nesvidja ti probas drugu varijantu.Ukusi nam se razlikuju a ti pravis sebi zar ne?Meni bar nije poznato da ima nesto specijalno u rostilj kobasici nego samo sveze meso so ,paprika i biber [meni je dobra i tako]

Ja začin za roštilj kupim gotov u alimenti i samo dodam ljute paprike onako da nebude jako ljuta i da dobije lepšu boju mada taj začin sadrži paprike i mogu reći da je lep ukus, obavezno probate smesu zamešanu sa začinom i onda dodate još paprike po želji, meso sameljem na sitniju šajbnu 4-5mm.Jedan dim i u zamrzivač.

Za rosilj kobasicu ili za pecenje stavljam bar 30 posto slanine a ako je but ili cisto meso u pitanju slobodno moze do 50% i onda ti bude lepa socna, nemoz je prepeci nece se skameniti/osusiti

Kupio sam masinu za vakum
3949125dafd982cddd0f3d701e0f149d.jpg
3267dd9f8d3f00ae47ad102d698817cd.jpg

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Nego nesto na ovu temu . . . . iz nekih razloga tast nije ove god drzao ( hranio ) svinje i tako ja pred novu god u Juhoru

kupim neku kolicinu mesa za susenje .

Bilo je tu sirove slanine sa rebrima (na oko bas lepe ) , svinjski vrat bez koske (uh sto je bio ko rodjen za rostilj )

kremenadle 6kom ( radnik u prodavnici nam lepo odvojio kost od mesa ) , i sve to ja lepo zapakovao i poslao na planinu . . .

Ali avaj , nista nije ispalo kao sto smo navikli ,jedino sto mirise kako treba ali ukus i boja su drugaciji , tast se vadi

kako je postupak susenja isti kao i ranijih god i da je sigurno svo meso u radnji prethodno bilo zaledjeno jer

je i on primetio kako se dosta cedilo ?

Obaska sto ove god nema : masti , kobasica , cvaraka , kavurme . . . ...........

Da ne ostanem duzan slike . . . . . .

Ima tu prilicno krtine ( ne mogu da gresim dusu u Juhoru su mi bas izabrali mesnatu sirovu slaninu ) , miris je ok ,

ali je brate ukus porilicno drugaciji od onog na koji sam navikao .

Domace svinjce je zakon i tacka .

Nazad
Vrh