Recepti kulena, kobasice, švargle...

Pozdrav ekipa!
Za ovogodisnju svinjokolju sam napravio stol na kojem cu raditi sve sa mesom.
Stol je od hrasta.
Uopce ne razmisljajuci da je drvo hrasta puno TANINA pa se bojim da ne pusta po mesu tu svoju boju.
Jel imate kakvo rijesenje sa cime bi bilo dobro stol premazati?
Jeste li imali i Vi kakve probleme sa tim?
Hvala i pozdrav!

Poslano sa mog LG-H850 koristeći Tapatalk

Ovo prasence je od prošlog klanja, sad nađoh sliku.
fdb4374d29dbf5342d0f6273d5a58426.jpg
aec99c26d53e4639619387ffcea0295f.jpg

Послато са SM-G355HN уз помоћ Тапатока

Ko kadgod drugar dve godine e to je bila slanina i meso...jeli svinje suvu i sirovu detelinu surutku pominje kakav koncentrat i bakrači,danas i ja tako hranim svinje za sebe od praseta do klanja prođe godinu dana kukuruz,soja,ječam,tritikal,suva detelina,polako napreduju ali samo tako i nikako drugačije inače držim duroka.

Pre par godina sam klao 4 komada od 300 kila u proseku panticu dok sam ziv koliko smo se namucili oko klanja i surenja a da nepricam muke oko susenja 3 godine sunka na promaji jos nije sazrela dok sam ja ziv i dok se ja pitam klacu svinje od 150 do 170 kila plafon pa ako je malo 4 klacu 10 lakse uraditi a slanina i sunka taman kako treba

Kolega je prije par godin zaklo svinju oko 350 kila...brate..pa rebro je siroko 5 centi,em je bio 3 godine star i meso zilavo tako da mi se to uopste nije svidjelo.Ja imam dvoje po jedno 130 kila i za nas ce bit dovoljno

Bas juce gledam za one spanske sunke od onih njihovih svinja sa Iberijskog poluostrva ako se ne varam. Uglavnom rece covek da se sunka koja bude posle susenja 9 kg susi 4-5 godina, odnosno sazreva toliko dugo. Onda sami preracunajte za te gigantske sunke koliko treba vremena.

Nazad
Vrh